Knip aan Wondelgemstraat niet ter discussie: "Er zijn geen nieuwe elementen"

Knip aan Wondelgemstraat niet ter discussie: "Er zijn geen nieuwe elementen"

Autoverkeer kan nog door en naar de Wondelgemstraat, maar door een eenrichtingsverbod niet meer vanuit het noorden van de stad naar de R40. Foto: -

Gent - Er komt voorlopig geen aanpassing aan de gecontesteerde knip aan het Griendeplein, vlakbij de Wondelgemstraat in Gent. "We wachten de evaluatie van het circulatieplan in februari af."

Dat liet mobiliteitsschepen Filip Watteeuw (Groen) dinsdag blijken in de commissie Mobiliteit. CD&V en N-VA zetten Watteeuw onder druk met een petitie met een duizendtal handtekeningen uit de straat, als protest tegen de knip.

Verkeer door de Wondelgemstraat kan nog steeds, maar door de knip kan je niet meer vanuit de hoek rond Palinghuizen of de Bloemekenswijk door de straat naar het centrum op. “We hebben met de lokale dekenij gesproken. Er zijn geen nieuwe elementen. We wachten de evaluatie van het circulatieplan in februari af”, zei Watteeuw.

Handelaars en bewoners uit de wijk protesteren al maanden tegen de beslissing. “Waarom toch? Dit is de binnenstad niet. Als het blijft duren, zien wij hier geen toekomst meer” 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio