Rechter schort executie van seriemoordenaar op het allerlaatste moment op na vondst in cel

Rechter schort executie van seriemoordenaar op het allerlaatste moment op na vondst in cel

Anthony Shore Foto: AFP

Een rechter uit de Amerikaanse staat Texas heeft woensdag de executie van seriemoordenaar Anthony Shore opgeschort, slechts enkele uren voor hij zijn dodelijke injectie zou krijgen. Speurders hadden in zijn cel namelijk een belangrijke vondst gedaan.

Anthony Shore werd veertien jaar geleden gearresteerd voor de verkrachting van en de moord op Maria del Carmen (21). De feiten dateerden al van 1992, maar de politie kreeg hem pas jaren later te pakken met behulp van DNA. Nadien bekende Shore nog drie andere moorden op jonge meisjes tussen 1986 en 1995.

Rechter schort executie van seriemoordenaar op het allerlaatste moment op na vondst in cel
Larry Swearingen Foto: AP

Deze zomer vonden de speurders in zijn cel echter belangrijke informatie over een andere moord. Die op Melissa Trotter. Volgens zijn advocaat kreeg Shore die documenten van zijn medegevangene Larry Swearingen. Die man wordt volgende maand terechtgesteld voor de moord op Melissa Trotter.

Het gerecht vermoedt dat Shore bereid was om de verantwoordelijkheid voor de moord op zich te nemen om zo Swearingen vrij te pleiten. “Wij zijn er absoluut zeker van dat Swearingen Melissa Trotter vermoord heeft”, zegt de openbaar aanklager. “Maar wanneer wij toelaten dat Shore na zijn dood de verantwoordelijkheid voor de moord claimt, begint heel de mallemolen van gerechtelijke procedures opnieuw.”

Enkele uren voor Shore zijn dodelijke injectie zou krijgen, schortte een rechter in Texas dan ook de executie op. Hij prikte een nieuwe datum: 18 januari 2018. Zo hebben de speurders genoeg tijd om het onderzoek te voltooien en te voorkomen dat de gevangenen wegkomen met fraude.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

De keuze van de redactie Enkel voor abonnees