Bestuurder maakt het bont aan rotonde, vlucht weg en pakt dan maar uit met eigen versie van de feiten

Bestuurder maakt het bont aan rotonde, vlucht weg en pakt dan maar uit met eigen versie van de feiten

Foto: Belga

Menen / Rekkem -

Een automobilist heeft het woensdagnacht bont gemaakt langs de N58 in Rekkem bij de West-Vlaamse grensgemeente Menen. Hij veroorzaakte een kleine ravage aan een rotonde, maar dook diep in zijn verbeelding om met een goede uitleg op de proppen te komen.

Kort na middernacht verloor de bestuurder de controle over zijn Mercedes. Hij knalde over een rotonde aan het op- en afrittencomplex van de E17, belandde tegen een vangrail en ramde drie geparkeerde auto's. Een getuige die de ravage zag, verwittigde de hulpdiensten. Maar nog voor die waren aangekomen waren de twee inzittenden van de Mercedes gevlucht.

Een politiepatrouille van de zone Grensleie hield een zoekactie en trof in de richting van Rekkem een gewonde man aan bij het kruispunt van de Dronckaertstraat met de Moeskroenstraat. Hij had een blauw oog en andere verwondingen in het gezicht. De agenten pakten de man mee voor een verhoor. “Ik ben overvallen”, luidde zijn eerste uitleg. Nadien gaf de 50-jarige Fransman toch toe dat hij betrokken was bij het ongeval.

Hij zei dat hij als passagier in de Mercedes zat. “Ik had een vriend uit Mouvaux laten rijden omdat ik te veel gedronken had”, zei hij. De bestuurder was echter nergens te bespeuren. Aan de rotonde lag de weg bezaaid met brokstukken. Een geparkeerde Ford en een Peugeot raakten zwaar beschadigd en ook nog een Mercedes deelde in de brokken. De hulpverleningszone Fluvia kwam alles opruimen. De Fransman werd nog overgebracht naar het ziekenhuis van Menen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees