Mensen durven niet meer op straat

Paniek om mysterieuze weerwolfbaby, tot politie ingrijpt

Foto’s van een klein weerwolfachtig wezen veroorzaken op sociale media in het Aziatische Maleisië heel wat ophef. De angst dat het om een écht dier zou gaan is intussen zo groot dat de politie van Maleisië zich genoodzaakt voelde om in te grijpen en duidelijk te maken dat het “mensdier” op de foto’s niet echt is.

De voorbije dagen waren er heel wat geruchten dat er een katachtig wezen met een menselijk hoofd gevonden was in Maleisië. Het dier heeft scherpe tanden zoals een vampier, en nagels zoals een kat, en heeft een aantal haren op de rug en het hoofd. Het wezen zou in de regio van Pahang gefilmd zijn, in het westen van Maleisië. Bij de post die de ronde deed op sociale media stond vermeld dat het wezen intussen werd meegenomen naar een lab op een onbekende locatie.

Beelden van het wezen deden al heel snel de ronde. Er werd ook onophoudelijk gespeculeerd over de herkomst van het “kleine monster”. Er ontstond onder de bevolking ook angst voor het wezen; sommige mensen kregen zoveel schrik dat ze niet meer op straat durfden.

Maar de Maleisische politie brengt nu duidelijkheid: “Het gaat vermoedelijk om een speelgoed, een speelgoedje in siliconen in de vorm van een baby-weerwolf”, klinkt het. “Het wezen is honderd procent namaak”, zegt Datuk Rosli Abdul Rahman. “We roepen op om foto’s van het wezen niet meer te delen om de paniek te doen stoppen.”

Paniek om mysterieuze weerwolfbaby, tot politie ingrijpt
Foto: Facebook
Paniek om mysterieuze weerwolfbaby, tot politie ingrijpt
Foto: Facebook
Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees