Stiefdochter van verdachte moord op Franse studente vertelt over gruwel die ze zelf vier jaar lang moest ondergaan

Stiefdochter van verdachte moord op Franse studente vertelt over gruwel die ze zelf vier jaar lang moest ondergaan

RTL Info

Anaïs heeft jarenlang gezwegen. Maar nu haar stiefvader Patrick Vanderlinden in de cel zit voor de moord op een Franse studente in Luik, doorbreekt ze die stilte. Omdat ook zij en één van haar halfzussen herhaaldelijk door hem is verkracht. Haat, dat is wat ze nu voelt, ze ze.

Vorige week werd de 23-jarige Louise Lavergne dood aangetroffen op haar studentenkot in Luik. Gruwelijk vermoord. Patrick Vanderlinden, haar buurman, heeft de feiten intussen bekend. Vanderlinden stond bij politie en gerecht bekend als een pervert. Toch zat hij niet in de cel maar was hij thuis met een enkelband. Dat wringt bij Anaïs. Had men hem in de cel gestopt, leefde dat meisje nog.

Anaïs was nog een kind wanneer haar mama Christiane haar nieuwe vriend Patrick Vanderlinden leerde kennen en met hem ging samenwonen. Het heeft nooit geklikt tussen haar en haar stiefvader.

Van wie het perverte idee kwam om twee van hun kinderen uit te lenen aan andere mannen, weet Anaïs zelf niet. Feit is dat ze vanaf haar twaalfde seksueel werd misbruikt. Door Vanderlinden en door vier andere mannen, vrienden van haar moeder, getuigt ze aan RTL Info. Dat misbruikt heeft vier jaar geduurd.

Stiefdochter van verdachte moord op Franse studente vertelt over gruwel die ze zelf vier jaar lang moest ondergaan
Louise Lavergne (links) werd vorige week vermoord door haar buurman Patrick Vanderlinden (rechts)

In 2004 zijn ze veroordeeld en zaten ze tien maanden in de cel. Wanneer ze vrijkwamen, vertrouwde de jeugdbescherming de meisjes terug toe aan hun moeder. Ook al wilden ze dat niet echt. Ze wilden liever naar een adoptiegezin, naar een warm nest. Vanderlinden kreeg, ondanks zijn verleden, bezoekrecht. “Iedereen verdient een tweede kans, zo zei hij toen tegen mij. En mijn tweede kans, waar is die, heb ik hem gevraagd.”

Anaïs doet haar verhaal omdat ze gerechtigheid wil. “Met de dood van die studente komt het verleden weer naar boven. Als ik zijn foto in de kranten zie staan, voel ik vooral haat.”

Anaïs heeft lang nachtmerries gehad over wat haar is overkomen. Maar de jongste jaren ging het beter. Ze heeft de liefde van haar leven gevonden en is zelf moeder van twee dochtertjes. Bij haar man voelde ze geborgenheid en genegenheid. Iets wat haar moeder haar nooit heeft gegeven. Hij troost haar, hij begrijpt haar ook, zegt ze.

Maar vorige week, nadat de gruwelijke moord op de Franse studente aan het licht is gekomen, heeft ze weer een nare droom gehad en werd ze huilend wakker. “Ik neem nu opnieuw medicijnen om te kunnen slapen. Het verleden duikt weer op”, zegt ze.

Lees verder onder de video:

Video: RTL

Geschorste agent wist van voorgaande feiten

De politie schorste intussen de inspecteur die het nagelaten had om een klacht van Louise Lavergne in een proces-verbaal te gieten. De Franse studenten stapte twee jaar geleden al naar de politie omdat Vanderlinden haar lastig viel. Op een dag stond hij naakt voor haar deur. De agent in kwestie acteerde de klacht wel, maar maakte er geen proces-verbaal van op zodat er ook geen verder gevolg werd aan gegeven.

Volgens de agent in kwestie was hij niet op de hoogte van de voorgeschiedenis van Vanderlinden. Maar intussen blijkt dat hij loog. De man heeft wel degelijk de naam van Vanderlinden ingetikt om te kijken of hij bekend was bij justitie. Hij wist dus wel degelijk dat Vanderlinden een gevaarlijke pervert was.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees