Directrice wilde terug aan de slag na schandaal

Samusocial zet Pascale Peraïta om dringende reden en zonder opzegvergoeding aan de deur

Samusocial zet Pascale Peraïta om dringende reden en zonder opzegvergoeding aan de deur
Brussel -

Pascale Peraïta, de in opspraak gekomen directrice van Samusocial, is ontslagen. Om dringende reden. Ze krijgt ook geen opzegvergoeding.

“Samusocial heeft op 16 oktober 2017 de arbeidsovereenkomst van mevrouw Peraïta beëindigd, met onmiddellijke ingang. Mevr. Peraïta heeft geen recht op schadevergoeding”, zo staat in een communiqué dat werd verspreid.

“Nu deze bladzijde is omgedraaid, kan Samusocial zich opnieuw volledig richten op de heropbouw na enkele moeilijke maanden. De focus ligt nu opnieuw op de hulp, de opvang en de zorg voor diegenen die dit het meest nodig hebben”, klinkt het bij de daklozenorganisatie.

Om eventuele juridische procedures die voortvloeien uit dit ontslag niet in gevaar te brengen, zal Samusocial niet verder communiceren.

Pascale Peraïta, gewezen directrice van Samusocial, wilde vorige maand terugkeren naar de daklozenorganisatie. In een brief die haar advocaat op 1 september verstuurde, staat dat Peraïta een einde wenst te maken aan haar verlof zonder wedde om haar functie als directrice opnieuw op te nemen.

Daarop protesteerden de werknemers van de armenorganisatie.

Peraïta kwam eerder dit jaar in opspraak nadat bekend raakte dat ze hoge zitpenningen kreeg bij Samusocial, een organisatie voor de opvang van daklozen in Brussel. Ook ex-burgemeester Yvan Mayeur kwam in die affaire om dezelfde reden onder vuur. Beiden namen ontslag uit het stadsbestuur en bij Samusocial.

Brussels minister Céline Fremault (cdH), bevoegd voor sociale actie, is opgelucht dat de raad van bestuur van Samusocial beslist heeft om Pascale Peraïta zonder vergoeding te ontslaan. “Hiermee komt wellicht een einde aan een slechte soap”, zegt de minister in een korte reactie aan Belga. Ze is blij dat de nieuwe bestuurders “vastberaden” hebben gehandeld.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees