City Night Run gaat langs en door twaalf Ninoofse gebouwen

City Night Run gaat langs en door twaalf Ninoofse gebouwen

Bruno Van der Haeghen heeft er alvast zin in: “De sfeer wordt geweldig.” Foto: emd

Ninove -

Ninove heeft nu zijn eigen City Nightrun. In de wedstrijd lopen de deelnemers niet alleen langs, maar ook dwars door een hele reeks gebouwen: van het stadhuis en de Plomblom tot het Ninia Shopping Center en de brandweerkazerne.

Zeven kilometer lopen en tegelijk het patrimonium van de stad Ninove bezoeken. Dat is het opzet van de allereerste editie van de Phonecompany City Nightrun. “Het is een ontdekkingstocht langs en door twaalf mooie gebouwen en het lokale erfgoed. Zo zullen ook plaatsen in het parcours zitten waar je als gewone bezoeker niet komt. Daarnaast wil ik ook mensen aanzetten tot bewegen”, zegt organisator Bruno Van der Haeghen van Phonecompany.

Voor de eerste editie wordt gekozen voor een ‘run en walk’. Dat wil zeggen dat je kan kiezen om Ninove al lopend te ontdekken of een rustige wandeling kan maken langs het rijke patrimonium. Op 16 december start deze eerste editie van deze Nightrun met een Kidsrun. Die begint om 19 uur en gaat voor de allerkleinsten over een afstand van vierhonderd meter en voor de kinderen tot twaalf jaar over een kilometer.

Verrassingen

Om 19.30 uur is het de beurt aan de jeugd en volwassenen over een parcours van zeven kilometer. Ze starten en eindigen aan het stadhuis, maar lopen ook door het stadhuis, Ninia Shopping Center, de brandweerkazerne, Plomblom, de pastorie en andere handelszaken.

“Uiteraard zijn er nog verrassingen. Tijdens het parcours is ook in heel wat animatie voorzien zoals vuurspuwers en lopen door de benen van verlichte steltenlopers. In het finishdorp zal er een bar zijn met optredens en een dj”, zegt de organisator. “Tegen dan brandt ook de kerstverlichting en staat de schaatspiste er, dus de sfeer wordt geweldig.”

Trainen

Van der Haeghen zelf is volop bezig met trainen. “Ik vertrek elke woensdag om 19 uur vanuit PhoneCompany voor een trainingssessie. Iedereen die zich geroepen voelt om mee te doen, kan aansluiten.”

Burgemeester Tania De Jonge (Open VLD) zal alvast deelnemen. “Het is erg ludiek en natuurlijk ook onrechtstreeks promotie voor de stad.”

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio