David Goffin moet maar één set zweten voor kwartfinale in Antwerpen (en boekt persoonlijk record), einde verhaal voor Darcis

David Goffin moet maar één set zweten voor kwartfinale in Antwerpen (en boekt persoonlijk record), einde verhaal voor Darcis

Foto: BELGA

David Goffin heeft zich in de Lotto Arena in Antwerpen geplaatst voor de kwartfinale van de European Open. Onze landgenoot haalde het van de Amerikaan Frances Tiafoe, het nummer 79 op de wereldranglijst, in twee sets: 7-6 (7-1), 6-2.

In een goed gevulde Lotto Arena begon Goffin, momenteel tiende op de ATP-ranking en eerste reekshoofd in Antwerpen, sterk aan de wedstrijd. Nadien kwam zijn tegenstander meer in de wedstrijd: zo verraste Tiafoe onze landgenoot in het derde game zelfs met een break, maar de nummer tien van de wereld vocht terug en liet de 19-jarige Amerikaan op zijn beurt zijn opslag inleveren. De strijd werd bitser en Goffin, zichtbaar ontevreden over zijn eerste set, begon nerveus aan de tie-break. De Luikenaar vond echter zijn concentratie terug en slaagde erin zijn tegenstander uit evenwicht te brengen. Goffin won de tie-break met 7-1.

“Pas in de tweede ronde instromen is nooit makkelijk, en ik moest even zoeken naar mijn ritme”, aldus Goffin. “Maar het ging beter en beter. Mijn tiebreak was heel goed. Ik wist dat ik Tiafoe onder druk moesten zetten, want dan maakt hij veel fouten. Zowel fysiek als mentaal voelde ik me echt goed.”

Goffin, ontdaan van zijn zenuwen, domineerde de tweede set. Terwijl een vermoeide Tiafoe de fouten opstapelde, toonde onze landgenoot zijn talent, tot groot jolijt van het publiek. Goffin verzekerde zich na 1 uur en 20 minuten van zijn 50ste overwinning dit seizoen, een persoonlijk record.

David Goffin moet maar één set zweten voor kwartfinale in Antwerpen (en boekt persoonlijk record), einde verhaal voor Darcis
Frances Tiafoe en David Goffin Foto: BELGA

In de kwartfinale wacht Goffin nu de Griek Stefanos Tsitsipas (ATP 122), die profiteerde bij 7-6 (7/4) en 5-6 van de opgave van de Kroaat Ivo Karlovic (ATP 51). Het wordt de eerste ontmoeting tussen Goffin en de 19-jarige Tsitsipas. “Ik ken hem wel een beetje, maar weet niet hoe hij speelt. Als jongeling heeft hij niets te verliezen. Hij maakt deel uit van een ongelooflijke generatie van spelers onder de 21 jaar momenteel. Ik moet daar mijn ervaring kunnen tegenover stellen.”

Einde verhaal voor Darcis

Voor Steve Darcis eindigde het verhaal wél in de tweede ronde: de 33-jarige Luikenaar leverde in de tweede ronde een verbeten gevecht met de Spaanse veteraan David Ferrer (ATP-31), maar moest na 2 uur en 30 minuten het onderspit delven voor het vijfde reekshoofd. Het werd 7-5, 5-7 en 6-3.

Vrijdagavond gaat de 35-jarige Ferrer het hardcourt op voor een duel met de Argentijn Diego Schwartzman (ATP-26), het vierde reekshoofd. De 26-jarige Schwartzman schaarde zich donderdagnamiddag bij de laatste acht door de Amerikaan Ernesto Escobedo (ATP-114) met 6-3 en 7-6 (7/5) in 1 uur en 41 minuten te verslaan.

Ontgoochelde Steve Darcis "had de indruk dat hij kon winnen"

Frustratie en ontgoocheling overheerste donderdagavond bij Steve Darcis (ATP-65) nadat hij in de tweede ronde van het European Open in Antwerpen uitgeschakeld werd door de Spanjaard David Ferrer (ATP-31). "Ik had immers de indruk dat ik kon winnen", verklaarde de 33-jarige Luikenaar.

Darcis gaf de voormalige nummer drie van de wereld de overwinning alleszins niet cadeau. Pas na tweeënhalf uur stond de 7-5, 5-7, 6-3 op het scorebord. "Goh, wat ben ik blij dat ik weer gevochten heb", klonk het ironisch. "Neen, ik heb van begin tot einde niet goed gespeeld. De ballen vielen niet te controleren, maar ik heb gedaan wat ik kon. Toch had ik de indruk dat ik kon winnen. In de eerste set had ik kansen, maar speel ik bij 5-5 een enorm slecht spel en verlies ik de set nog. In de tweede set speelde ik weer een slecht game, maar kon ik nog terugbreken. Ik beet me vast en won de set, maar uiteindelijk is het de beste die de partij gewonnen heeft."

Corrigeer