Uitbaters kippenkraam krijgen rake klappen van jonge overvallers

Uitbaters kippenkraam krijgen rake klappen van jonge overvallers

Stijn en zijn vrouw Maaike stonden donderdag opnieuw klanten te bedienen. Foto: rdb

Vilvoorde / Steenokkerzeel / Londerzeel -

Twee jonge kerels hebben woensdagavond het kippenkraam The Chickenman overvallen in de Meerstraat in Londerzeel. Uitbaatster Maaike Verbeiren en haar jobstudente kregen rake klappen. De daders gingen aan de haal met de volledige dagopbrengst.

Overval of niet, Maaike Verbeiren en haar man Stijn Ameye staan daags na een brutale overval op hun kippenkraam opnieuw op de markt. Woensdagavond werd Maaike Verbeiren bij de sluiting van het kraam overvallen door twee gangsters. Op dat moment was ze er enkel nog met een jobstudente.

“Alles ging ongelofelijk snel”, zegt Verbeiren. “Op nog geen veertig seconden waren de twee weg met al ons geld. Eerst duwden ze onze jobstudente brutaal weg en ik kreeg meteen een vuistslag in het gezicht. Mijn belager was ook gewapend met een pistool. Dat greep ik nog vast en achteraf bleek dat het nep was, omdat ik er een stuk van had afgebroken. Hopelijk kan de politie er vingerafdrukken op terugvinden. De overvallers deden zelfs de moeite niet om zich te vermommen.”

Vreemd

Verbeiren liet zich zeker niet doen, maar was amper opgewassen tegen het brutale geweld van het duo. De twee wisten zeer goed waar ze het geld moesten zoeken.

“Dat vond ik opvallend. Volgens mij hadden ze ons de hele tijd geobserveerd of wisten ze waar ik het geld steek. Dat is steeds verdeeld over een aantal verschillende plaatsen in ons kraam. Onze handtassen lieten ze zelfs ongemoeid. Vreemd toch?’, zegt de uitbaatster.

De politie was snel ter plaatse, maar kon nog niemand arresteren. “Ze gaat wel de camera's van het ANPR-netwerk aan de op- en afritten van de A12 checken”, zegt Stijn Ameye. Samen met zijn vrouw stond hij gisteren al opnieuw kippen te verkopen in Vilvoorde. “Wij zijn zelfstandigen hé. We zijn al een hele dag aan opbrengsten kwijt. Als we een extra dag niet werken, winnen de overvallers twee keer. De reden waarom we ook zo nuchter reageren, is omdat we weten dat we met cash bezig zijn en dat zulke dingen nu eenmaal kunnen gebeuren.”

In de toekomst zal er wel een en ander veranderen. “We hadden al offertes opgevraagd voor elektronische kassa's. Zo’n kassa is niet goedkoop, maar nu zijn we zeker overtuigd van het nut ervan. En we gaan ook borden hangen met de vraag aan onze klanten om zoveel mogelijk met de kaart te betalen.”

Maaike Verbeiren houdt gelukkig niets meer dan een kapotte lip over aan het voorval. “Toch zal het volgende woensdag even onwennig aanvoelen als ik terug naar Londerzeel moet.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees