Deze hond krijgt haar ontslag: Lulu was te lief om bommen op te sporen

Deze hond krijgt haar ontslag: Lulu was te lief om bommen op te sporen

Foto: CIA

Met droevige puppy-oogjes kijkt ze naar de camera. Lulu, de kleine zwarte labrador, heeft net haar ontslag gekregen bij de CIA. “Omdat ze te lief is om explosieven op te sporen en zichzelf niet amuseert”, vertelt de Amerikaanse inlichtingendienst.

De agenten van de CIA hadden Lulu uitgekozen als detector van explosieven. Ze hoopten dat ze een expert zou worden en al snuffelend bommen zou kunnen ontdekken. Dagelijks trainden ze haar en probeerden ze het hondje zowel mentaal als fysiek sterk te maken.

Niet zo interessant

Maar Lulu, het kleinste puppy’tje in haar klas, vond het trainingsprogramma in het Fairfax County Police Department in de Amerikaanse staat Virginia niet zo heel interessant. “Alle honden, zoals de meeste menselijke studenten, hebben goede en slechte dagen als ze iets aan het leren zijn. Dat geldt ook in de hondenschool. Een pup kan lui zijn of gewoon heel ongeïnteresseerd. Meestal duurt dat ongeveer één à twee dagen om ze toch aan te wakkeren.”

“Maar voor sommige honden zoals Lulu is het snel duidelijk dat het probleem niet tijdelijk is. Integendeel, de job is gewoon niets voor haar. Lulu was niet langer geïnteresseerd in het opsporen van explosieven”, vertelt de CIA. Ze trokken nog een laatste schattige foto van de hond, die de bui al voelde hangen en met haar schattige puppy-oogjes haar baasjes nog probeerde te overtuigen om te blijven.

Over en uit

Toch was het over en uit voor haar hooggeplaatste job. Ook al kijkt ze droevig, heel erg vindt ze dat niet. Lulu speelt nu met kinderen, snuffelt aan konijnen en eekhoorns in de achtertuin en eet dagelijks lekkere snacks. Zij is geadopteerd door een nieuw baasje.“We zullen Lulu missen, maar het was de juiste beslissing. We wensen haar het allerbeste in haar nieuwe leven”, besluit de CIA.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees