Man aangehouden, gezinsdrama niet uitgesloten

Vrouw dood teruggevonden in woning, echtgenoot naar ziekenhuis en aangehouden

Vrouw dood teruggevonden in woning, echtgenoot naar ziekenhuis en aangehouden

De woning van Marie-Jeanne en haar echtgenoot in Kobbegem. Foto: Google Street View

Asse -

Is de dood van een 66-jarige vrouw uit Asse het gevolg van een gezinsdrama? Die piste wordt nu onderzocht nadat Marie-Jeanne B. deze week stierf en haar 68-jarige echtgenoot in het ziekenhuis werd opgenomen. De bejaarde man is intussen aangehouden, dat meldt parketwoordvoerster Carol Vercarre.

Marie-Jeanne B. werd woensdagavond door een buur in haar woning in Kobbegem (Asse) dood aangetroffen. Daar woonde ze al meer dan 30 jaar met haar echtgenoot, in een straat met nog geen 40 woningen. De buurt, waar veel mensen elkaar kennen, is dan ook geschokt door het plotse overlijden van de vrouw.

Volgens het parket wordt kwaad opzet niet uitgesloten. “Er zijn aanwijzingen dat het slachtoffer door verstikking om het leven kwam”, aldus het parket. Toen de overleden vrouw gevonden werd, bleek ook haar echtgenoot nog in de woning aanwezig. Die werd naar het ziekenhuis gebracht.

“De partner van het slachtoffer ligt nog steeds in het ziekenhuis, maar kon intussen verhoord worden. Hij werd door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst op verdenking van doodslag. De raadkamer zal dinsdag beslissen of zijn aanhouding al dan niet bevestigd wordt”, aldus nog parketwoordvoerster Vercarre.

“We hebben zelf nog geen enkel idee over wat er zich precies heeft afgespeeld”, klinkt het bij één van de zonen van het koppel.

Volgens een aantal buurtbewoners had de man wel geldproblemen, en mocht zijn echtgenote dat niet weten. “Hij zou een verslaving aan krasloten hebben gehad”, zeggen buurtbewoners in Het Laatste Nieuws. “Misschien is het hem allemaal wat te veel geworden...” Sommige buren speculeren dan ook over een mogelijk gezinsdrama.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees