Yves Deswaene over Brice De Ruyver: "Een verstandig man is veel te vroeg heengegaan"

Yves Deswaene over Brice De Ruyver: "Een verstandig man is veel te vroeg heengegaan"

Foto: rudy tollenaere

Lochristi - "Met Brice De Ruyver is een verstandig man veel te vroeg van ons heengegaan", zo reageert burgemeester Yves Deswaene (Open Vld) op het plotse overlijden van de Gentse professor en specialist veiligheid. "Hij was bezig met een informatieronde bij een aantal burgemeesters over een mogelijke hervorming van de politie. Drie weken geleden had ik hem daarover nog een uur lang hier op het gemeentehuis op bezoek."

 "Ik kende hem overigens van vroeger, toen hij assistent was van de legendarische professor Ghysbrecht, Hij was de man die na het schriftelijke examen ostentatief met een rode stift over de examenpapieren ging. We hadden het daar tijdens dat gesprek nog eens over. Hij ontkende dat hij dat deed om indruk te maken. Nu kreeg mijn dochter les van hem."

"Voor mij was Brice De Ruyver iemand die de dingen benoemde en beoordeelde vanuit zijn expertise. Ja, hij was de adviseur van Verhofstadt, waardoor je een politieke kleur zou kunnen vermoeden, maar mij gaf hij nooit de indruk dat hij vanuit een partijpolitieke visie werkte. Hij was niemands broodheer. Hij bezat de gave om zeer moeilijke materie op een zeer verstaanbare manier weer te geven", aldus burgemeester Yves Deswaene, die zijn reactie besluit met: "Een verstandig mens is veel te vroeg van ons heengegaan."

Meer over Brice De Ruyver kan u hier lezen.

 

 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio