Moordenaar choqueert iedereen nog één keer met laatste woorden vlak voor dodelijke injectie

Moordenaar choqueert iedereen nog één keer met laatste woorden vlak voor dodelijke injectie

Foto: Reuters

Een veroordeelde moordenaar heeft iedereen nog één keer gechoqueerd vlak voor hij zijn dodelijke injectie kreeg in de Amerikaanse staat Alabama. Torrey Twane McNabb (40) gebruikte donderdag zijn laatste woorden om alle aanwezigen nog eens goed de huid vol te schelden.

Torrey Twane McNabb (40) was ter dood veroordeeld voor de moord op politieagent Anderson Gordon in 1997. Nadat hij een verkeersongeval veroorzaakt had, schoot hij Gordon vijf keer neer terwijl die in zijn patrouillewagen zat.

Moordenaar choqueert iedereen nog één keer met laatste woorden vlak voor dodelijke injectie
Slachtoffer Anderson Gordon Foto: AP

Tijdens zijn gevangenschap was McNabb een van de veroordeelden die een rechtszaak aanspande tegen de staat Alabama om de manier van executie aan te klagen. Volgens hen is het middel waarmee iemand bewusteloos wordt gemaakt, voordat de longen en het hart stoppen, niet betrouwbaar. Daarbij verwezen ze naar een terechtstelling in december waarbij een gevangene gedurende dertien minuten bleef hoesten en bewegen.

De advocaten van McNabb hadden dan ook geprobeerd om zijn executie stop te zetten. Tevergeefs. Donderdag kreeg de moordenaar zijn dodelijke injectie. Het leek erop dat ook hij gedurende de eerste 20 minuten van de 35 minuten durende procedure bleef ademen.

Zijn laatste momenten gebruikte hij zelfs om iedereen nog één keer te choqueren. Zo stak hij zijn beide middelvingers in de lucht en riep hij: “Ik haat jullie!” Vervolgens bleef hij roerloos liggen. Zijn aanwezige familieleden drukten nadien hun bezorgdheid uit omdat McNabb niet volledig bewusteloos was tijdens de dodelijke injectie.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees