Mode

Model Victoria's Secret onder druk gezet om naakt te poseren

Model Victoria's Secret onder druk gezet om naakt te poseren

Foto: AP

Na de misbruiken in de filmwereld wil Sara Sampaio, model bij Victoria's Secret ook de problematiek van seksuele intimidatie in de modewereld aankaarten. Ze schrijft in een post op Instagram hoe het Franse mannenblad Lui haar op een heel agressieve manier dwong om naakt te poseren. "Ik voelde me op dat moment misbruikt en totaal niet gerespecteerd."

Het Portugese model Sara Sampaio post een openhartig verhaal op Instagram over het Franse mannenblad Lui. Ze deelt de getuigenis nu omdat ze hoopt dat "na de schandalen in de filmindustrie ook alle hartverscheurende verhalen uit de modewereld eindelijk aan het licht zullen komen". 

"Ik had ingestemd voor een shoot voor het Franse mannenblad Lui onder de voorwaarde dat het geen naaktfoto's zouden worden", schrijft het model op Instagram. "Toch werd ik op de set voortdurend onder druk gezet om naakt te gaan of werden er opmerkingen gemaakt waarom ik geen tepels wilde laten zien. De hele dag moest ik me verdedigen en mijn grenzen duidelijk afbakenen. Op het einde van de dag merkte ik dat er toch foto's genomen waren van delen van mijn lichaam die ik liever niet gepubliceerd wilde zien. Er werd me verzekerd dat die foto's niet gebruikt zouden worden. De productieploeg loog en koos toch voor een van die foto's voor hun cover."

 

 

Het model schrijft hoe vreselijk ze die ervaring vond, en hoe ze zich op dat moment misbruikt en totaal niet gerespecteerd voelde. Ze schrijft ook dat het niet haar enige ervaring is. Heel vaak werd ze gedwongen om naakt te gaan "omdat ik dat eerder had gedaan. Deed ik het niet, dan kreeg ik felle kritiek en werd ik als moeilijk beschouwd."

"Ik heb geen problemen met mijn lichaam en wil dat lichaam ook graag laten zien voor projecten die ik als kunst beschouw. Ik wil vooral zelf kunnen kiezen. En daarom ook deze post. Omdat ik hoop dat elke vrouw en elk model inziet dat ze het recht heeft om zelf keuzes te maken als het over haar lichaam gaat." 

 

 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees