Meer dan vijftig thuisverpleegkundigen ziek na personeelsfeestje

Meer dan vijftig thuisverpleegkundigen ziek na personeelsfeestje

Foto: PhotoNews

Roeselare -

De afdeling van het Wit-Gele Kruis van Roeselare zat donderdag even met de handen in het haar. Op korte tijd waren liefst 56 collega’s ziek geworden.

Goed 100 personeelsleden waren woensdagavond naar een personeelsfeestje in een bowlingzaak -niet in Roeselare zelf- geweest. Ze hadden er ook iets gegeten. Donderdagmorgen doken plots de eerste klachten op. 56 onder hen moesten overgeven of hadden maag- en darmklachten.

“33 medewerkers hebben zich ziek gemeld en konden niet aan de slag”, zegt Sofie Vanneste, communicatieverantwoordelijke van het Wit-Gele kruis West-Vlaanderen. “Gelukkig konden we rekenen op onze andere medewerkers om in de bres te springen. Onze patiënten kwamen daardoor niet in de problemen.”

Vrijdag kon een groot deel van de zorgkundigen en verpleegkundigen alweer aan de slag. Vanaf zaterdag verloopt de dienstverlening weer normaal. Vermoedelijk werden de werknemers slachtoffer van een voedselvergifting of een virus. Het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV)onderzoekt de zaak.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees