Nog twee arrestaties in onderzoek naar inbraak bij Walter Grootaers

Lier -

De politie heeft deze week nog twee mensen opgepakt die verdacht worden van hun medewerking aan de bende die in heel land inbraken pleegde in residentiële wijken. De twee voorzagen de uitvoerders van de inbraken van gsm’s en simkaartjes.

Vorige week pakte de politie drie mensen uit de streek van Charleroi op voor hun mogelijke betrokkenheid bij een grote hoeveelheid inbraken in het hele land. De speurders verdenken hen ervan te hebben toegeslagen in peperdure villa’s in de regio van onder meer Sint-Martens-Latem, Keerbergen, Sint-Denijs-Westrem, Schoten, Schilde en Lier. In Lier sloegen ze onder meer toe in de woning van Walter Grootaers.

De bende was uitgerust met snelle auto’s zodat ze bij mogelijke politiecontroles de politie konden afschudden. Ook opvallend: ze sloegen meestal toe via de eerste verdiepingen van woningen omdat die vaak minder goed beveiligd zijn dan het gelijkvloers.

De speurders kwamen tijdens het onderzoek ook te weten dat de bende regelmatig - er is sprake van elke twee dagen - van gsm en/of simkaart wisselde. Op die manier probeerden ze te vermijden dat de politie hen kon afluisteren. “Maar uiteindelijk werd wel duidelijk dat de gsm’s en simkaartjes allemaal afkomstig waren uit dezelfde telecomwinkel in de streek van Charleroi. De twee uitbaters, een man van 51 en een vrouw van 50, zouden voor de levering van de toestellen en kaartjes hebben ingestaan. Omdat simkaarten pas kunnen geactiveerd worden na identificatie van de gebruikers, maakten de twee gebruik van valse identiteiten”, zegt Lieselotte Claessens van het Antwerpse parket, afdeling Mechelen.

De twee zijn ondertussen voorgeleid bij de Mechelse onderzoeksrechter Theo Byl. Die besliste om het duo aan te houden en te laten opsluiten in de gevangenis. Ondertussen wordt er nog gezocht naar enkele verdachten in de zaak.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio