Ook Tout Va Bien en Compact Disk Dummies

Rios sluit solotour af op Gents winterfestival Zebrawoods

Rios sluit solotour af op Gents winterfestival Zebrawoods

Foto: Steven Hendrix

Gent - Gabriel Rios, die zaterdagavond 21 oktober in een uitverkochte Minard zijn nieuw soloproject komt voorstellen, sluit die tournee op 27 december af in Gent. Rios opent er dan de derde editie van het winterse festival Zebrawoods, in het Zebracomplex. Rios woonde een tijdlang in het Zebracomplex en opende er twee jaar geleden ook de eerste editie van Zebrawoods.

 Zoals bekend is Rios afkomstig van Puerto Rico, één van de eilanden die recent zwaar geteisterd werden door de orkaan Maria. Rios verbleef er recent veel langer dan hij gewoon is, zijn ouders woonden er en moesten voor de storm vluchten. Omdat de heropbouw jaren zal duren en miljoenen dollars zal kosten, organiseert Rios op zijn manier niet één, maar meerdere benefiets: tijdens de try-outs van zijn soloprogramma vraagt hij het publiek om bovenop hun betaalde ticket nog een extra vrije bijdrage te doen. "Als we 1.000 euro in de zaal verzamelen, speel ik een half uur extra" aldus Rios, recent nog in een interview bij Lieven Van Gils op Eén.

Zebrawoods schenkt alvast de ticketinkomsten van de eerste concertdag integraal aan het project Puerto Rico.

Rios opent dus Zebrawoods, op woensdag 27 december, en hij brengt een aantal gasten mee. Op donderdag 28 december staat Tout Va Bien op het podium, en op zaterdag 6 januari blazen de Compact Disk Dummies de winterse Zebratent op.

Meer info op www.zebrawoods.be

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio