Portierswoning Schotte is nu thuisbasis van ALvA

Portierswoning Schotte is nu thuisbasis van ALvA

Het bouwteam van ‘Het Portier’: Geert Verdoodt, Geert De Brouwer, Michael Pyck, Pascal de Ras, Roland Baeyens en Jan Kleuters voor het gebouw. Foto: Hendrik De Schrijver

Aalst -

De oude portierwoning van de voormalige leerlooierij Schotte in de Kapellekensbaan is gerenoveerd tot ‘Het Portier’, de nieuwe thuisbasis van atletiekvereniging ALvA.

Na twee jaar bouwen en renoveren heeft de Atletiekvereniging Land van Aalst, kortweg ALvA, het lintje van haar nieuwe thuisbasis doorgeknipt. Het is de oude portierswoning van de voormalige leerlooierij Schotte, naast het gelijknamig sportcomplex dat een jaar geleden de deuren opende, die daarvoor dienst zal doen.

De looierij werd in 1870 opgericht door Pierre-Joseph Schotte in het centrum van Aalst en verhuisde naar Erembodegem in de jaren 20. Sinds 1998 stond het leeg. “De buitenzijde werd met veel aandacht voor het oorspronkelijke uitzicht in ere hersteld, en aan de binnenzijde werd een volledige nieuwbouw opgetrokken”, zegt voorzitter van ALvA, Geert Verdoodt. “In het gebouw beschikken we over een opbergruimte, een volledig uitgeruste vergaderzaal die ook inzetbaar is voor voordrachten en yogatrainingen, een multifunctionele plaats, een secretariaat en twee kleedkamers met douches. Het sanitair is toegankelijk voor andersvaliden.”

300.000 euro

Het prijskaartje van ‘Het Portier’ is niet min: 300.000 euro. De club verzamelde dat bedrag met een lening over vijftien jaar, eigen middelen, een actie ‘bouwstenen voor De Portier’ die 50.000 euro opbracht, en een subsidie van de stad van 20.000 euro.

ALvA blaast volgend jaar tien kaarsjes uit en zal ook blijven sporten op de (nieuwe) atletiekpiste aan het Osbroekpark. Naast de portierswoning is de oude directeurswoning van Schotte gelegen. Scouts Sint-Kristoffel heeft daar zijn uitvalsbasis en bouwde er ook een jeugdverblijfscentrum dat eind dit jaar de eerste gasten ontvangt.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio