Politie arresteert vechtersbaas van amper 14 die al tijdje schoolomgeving terroriseert

Politie arresteert vechtersbaas van amper 14 die al tijdje schoolomgeving terroriseert
Leuven / Herent -

Enkele agenten in burger hebben vrijdagochtend een 14-jarige jongen uit Herent opgepakt op verdenking van agressie tegen scholieren van het VTI in Leuven.

Met de arrestatie van een veertienjarige jongen van Tsjetsjeense afkomst hoopt de Leuvense politie de rust in de buurt van het Leuvense station te herstellen. Sinds 9 oktober jongstleden raakten vier leerlingen van het Vrij Technisch Instituut (VTI) aan de Dekenstraat gewond toen ze werden aangevallen, ter hoogte van de trappen aan het KBC-kantoor. “Vrijdagochtend nog kreeg een 17-jarige jongen uit Kessel-Lo vuistslagen in het aangezicht”, aldus Stephanie Gille van de Leuvense politie. “Enkele collega's in burger waren in de buurt en konden tussenbeide komen. Een veertienjarige is voor ondervraging opgepakt.” Tijdens de arrestatie stroomde een groep jongeren toe. Luidkeels maakten ze hun ongenoegen over het politieoptreden duidelijk. “Daarbij is een tweede jongen, een veertienjarige uit Londerzeel, meegenomen wegens openbare ordeverstoring.”, aldus Gille.

Na overleg is beslist de jongen uit Herent in de namiddag vrij te laten. Zijn vader is hem komen ophalen in het politiecommissariaat. De jongen zou vorig jaar nog een half jaar in het VTI les hebben gevolgd. Donderdag nog zou hij een achttienjarige uit Aarschot slagen hebben gegeven. Toen het slachtoffer op de grond lag, kreeg hij nog enkele stampen.

Eerdere berichten dat de slachtoffers willekeurig worden uitgekozen, kloppen volgens de politie niet. “Het is altijd hetzelfde groepje jongeren dat bij de feiten betrokken is. Van enige vorm van willekeur is geen sprake”, aldus de politie. Over de aanleiding van de vetes is er geen duidelijkheid. In samenspraak met het VTI werd beslist extra politiepatrouilles in te zetten in de buurt van het Leuvense station.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees