VOETBAL2DE AMATEURKLASSE FC Gullegem

André Ntambue: “Ik leef van doelpunten”

Gullegem / Wevelgem -

Bij Gullegem is alles peis en vree. De rood-witten staan mooi op een gedeelde zesde plaats en , trekken vol vertrouwen naar Olsa Brakel. André Ntambue ligt erop gebrand om zijn doelpuntensaldo op te krikken. “Mijn beste conditie komt eraan.”

Na zijn terugkeer van Deinze, waar André Ntambue zich nooit helemaal in zijn sas voelde, straalt de 25-jarige kleurling weer voetbalplezier uit. Het enige wat hem nog dwars zit, is zijn bescheiden doelpuntensaldo.

“Twee goals in zeven wedstrijden, dat is veel te weinig”, doet de Gullegemse spits aan zelfkritiek. “Ik moet en zal nog beter worden. Bij Deinze kreeg ik in mijn anderhalf seizoen amper speelkansen. Dat liet zich gevoelen toen dit seizoen de competitie op gang getrapt werd. Ondertussen heb ik al meerdere stappen vooruit gezet en voel dat mijn beste conditie er zit aan te komen.”

Het belooft voor Gullegem dat het dan met Nagim Aminin en Daan Debouver over drie sluipschutters zal beschikken.

“We hebben een goede ploeg en brengen goed voetbal”, zegt André Ntambue. “Momenteel is het genieten. Als ik nog meer beslissend kan zijn, zal ik nog meer kunnen genieten. Ik leef nu eenmaal van doelpunten. Dat is toch het mooiste dat bestaat in voetbal. Daarvoor komen de mensen naar het stadion. Als speler is het ook de max. Na een goede combinatie of een persoonlijke actie die bal tegen de netten prikken, niets dat mij gelukkiger maakt. Om mij goed in mijn vel te voelen, heb ik vertrouwen nodig. Iets wat ik bij Deinze nooit heb ervaren. Een groot verschil met Gullegem.”

“De trainer pept mij voortdurend op, door de supporters word ik op de handen gedragen. Daarom wil ik ze met doelpunten bedanken. Liefst met veel doelpunten.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio