Houdt etappewinnaar lief over aan ritzege in Tour de France?

Houdt etappewinnaar lief over aan ritzege in Tour de France?

Was dit het begin van iets moois tussen Alizée Vannier (l) en Liliane Calmejane?

Is het dikke mik tussen Lilian Calmejane en Alizée Vannier? De twitteraccount van ‘Radio Podium Girls’ meldt met de veelzeggende hashtag #TDFLove dat de podiummiss de voorbije dagen in het gezelschap van Calmejane is gesignaleerd.

De twee liepen elkaar dit jaar voor het eerst tegen het lijf tijdens de Tour de France na afloop van de rit met aankomst op het Station des Rousses, gewonnen door Calmejane. De Tourdebutant hield aan zijn ritwinst ook nog de bollentrui én de prijs van de strijdlust over. En daar kwam Alizéen Vannier in beeld. De Miss Franche-Comté 2015 was immers door Antargaz aangeduid om die dag mee op het podium de bewuste prijs uit te delen. Of er van een echte relatie sprake is, zal later moeten blijken.

 

 

Het zou niet de eerste keer zijn dat een renner in de Ronde van Frankrijk de liefde vindt. George Hincapie viel in 2003 voor de looks van de bevallige Française Melanie Simonneau. Ook al is het podiummissen niet toegestaan om tijdens de Tour contact te hebben met renners, toch ontstond er sms-verkeer tussen beiden waardoor Simonneau door de organisatie voor de keuze werd gesteld: podiummiss of Hincapie? Ze koos voor de renner. Ze mag zich intussen Miss Hincapie noemen, het koppel heeft twee kinderen.

Houdt etappewinnaar lief over aan ritzege in Tour de France?
Gert Steegmans en zijn Laura Foto: Photo News

En we mogen uiteraard Gert Steegmans niet vergeten. Ook hij keek tijdens de Tour van 2008 eens diep in de ogen van een podiummiss, Laura Leturgier, ook al Française en ook al verantwoordelijk voor de prijs van de strijdlust. Niet dat Steegmans die ooit won maar desondanks sloeg de vonk over. Het koppel heeft intussen een dochter Maélya en woont in het zuiden van Frankrijk.

Corrigeer