Bedrijf wil roddels over geurhinder ontkrachten met opendeurdag

Bedrijf wil roddels over geurhinder ontkrachten met opendeurdag

Zaakvoerder Herwig Claeys en zoon Bram bij een van de nieuwe koolfilters die geurhinder moeten voorkomen. Foto: slr

Meulebeke -

Het metaalbewerkingsbedrijf Ferrokonstrukt uit Meulebeke zet zaterdag zijn deuren open. Het wil zo open kaart spelen met de inwoners. Er waren enkele vragen over de aanvraag voor een nieuwe milieuvergunning.

Het bedrijf Ferrokonstrukt werd in 1989 opgericht in Pittem, maar verhuisde in 2002 naar de productiehallen in de Oude Diksmuidse Boterweg in Meulebeke. De milieuvergunning van het bedrijf zal binnenkort verlopen, dus diende de zaakvoerder een nieuwe aanvraag in. Daar kwam uit verschillende hoeken reactie op. Zo zou het bedrijf extra geurhinder veroorzaken in de buurt. Om een goede relatie op te bouwen met de buurtbewoners en een aantal roddels de wereld uit te helpen, zet het bedrijf vandaag zaterdag de deuren open voor iedereen.

“We willen aantonen dat we een zeer proper bedrijf zijn dat met alles in orde is”, zegt zaakvoerder Herwig Claeys. “We hebben intussen ook zeer grote inspanningen geleverd om de bezorgdheden van de buurtbewoners aan te pakken.”

180.000 euro tegen geurhinder

Zo liet het bedrijf een gloednieuw luchtfiltersysteem bouwen, goed voor een investering van 180.000 euro. Met zes actieve koolfilters moet de geurhinder zeker beperkt blijven. “Het is een grote investering die we eigenlijk niet moesten maken, maar die toekomstgericht is. Met het nieuwe systeem zitten we goed voor twintig jaar. We zetten ook zeer sterk in op preventie op de werkvloer. Voor ons is het heel belangrijk dat we een goede relatie hebben met onze buurtbewoners.”

De open dag is uniek voor het bedrijf. De aanwezigen zullen allemaal een rondleiding krijgen met informatie over het bedrijf en zijn productieproces. Al zo’n 700 belangstellenden lieten weten langs te komen, maar iedereen is welkom tussen 14 en 17 uur. Bezoekers zullen ook kunnen genieten van een hapje en een drankje.

De milieuvergunningsaanvraag van het bedrijf is nog in openbaar onderzoek tot en met zondag 12 november 2017.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio