Fastfoodketen KFC volgt maar 11 mensen op Twitter en de reden is grandioos

Fastfoodketen KFC volgt maar 11 mensen op Twitter en de reden is grandioos

Foto: KFC, Twitter

Meer dan 1.200.000 volgers heeft fastfoodketen Kentucky Fried Chicken op de socialenetwerksite Twitter. Dat hoge aantal staat in schril contrast met het aantal Twitteraars dat KFC zelf volgt: het zijn er slechts elf. Maar die zijn wel erg precies uitgekozen.

Elf. Zoveel mensen volgt fastfoodketen Kentucky Fried Chicken, bekend om zijn in een krokante jasje gehulde kip, op de socialenetwerksite Twitter. Dat lijkt op het eerste gezicht een vreemd getal, maar wie de elf Twitteraars van naderbij bekijkt, merkt misschien dat ze niet willekeurig gekozen zijn.

Fastfoodketen KFC volgt maar 11 mensen op Twitter en de reden is grandioos
Foto: Twitter

De eerste vijf namen doen ongetwijfeld een belletje rinkelen: het zijn de vijf ‘Spice Girls’ van de gelijknamige Britse meidengroep. De zes anderen zijn allemaal - relatief bekende - Twitteraars met de naam Herb. Samen vormen de elf exact wat de fastfoodketen zo uniek maakt: het originele kiprecept met de befaamde “11 herbs and spices” is één van de best bewaarde geheimen uit de restaurantwereld. Het werd eind jaren ‘30 gecreëerd door ‘Colonel’ Harland Sanders, die de keten oprichtte.

Een kopie van de originele ingrediënten mét handtekening van Colonel Sanders zelf wordt bewaard in een kluis op het hoofdkwartier van KFC in het Amerikaanse Louisiana, met daarbij elf stalen van de bewuste kruiden en specerijen.

 

 

 

 

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees