Gemeente wil tKlooster kopen en weet al goed wat ermee aan te vangen

Gemeente wil tKlooster kopen en weet al goed wat ermee aan te vangen

Bij de opening in mei 2013 steunde het gemeentebestuur al dit project van Joost Van Hyfte. Foto: zvd

Zelzate -

De gemeente wil tKlooster kopen en onderhandelt nu over de prijs. “We kunnen deze ruimtes goed gebruiken om plaats te maken in het gemeentehuis”, klinkt het.

“We gaan maandag met de eigenaar, Joost Van Hyfte, over de prijs onderhandelen maar over het principe van aankoop van het cultuurcentrum tKlooster is er binnen het college een consensus”, antwoordde burgemeester Frank Bruggeman (VLD-SD) op vragen uit de oppositie.

“We zouden dit pand willen gebruiken voor grote vergaderingen zoals de gemeenteraad, maar ook voor ontvangsten, jubilea, tentoonstellingen of andere evenementen. Het is ons plan om de huidige raadzaal in het gemeentehuis te verbouwen tot kantoor- en spreekruimtes voor onder meer de sociale dienst van het OCMW. Nu is er echt te weinig plaats in het gemeentehuis om alle diensten die straks moeten overkomen van het OCMW te huisvesten met behoud van de privacy voor de cliënten”, ging Bruggeman verder.

Joost Van Hyfte kocht in 2013 dit voormalig nonnenklooster in de Kerkstraat en verbouwde het tot een schitterend en druk bezocht cultuurcentrum. Maar door de ziekte van zijn mede-investeerder en de succesvolle commedycarrière van Joost die steeds meer van zijn tijd vraagt, besliste Van Hyfte vorige maand om dit cultuurhuis te verkopen.

Gemeentelijke musea

In dit pand huizen ook drie gemeentelijke musea onder meer van Eddy Wally en Mietje Stroel. De gemeente zou bij een private verkoop hoe dan ook op zoek moeten gaan naar een nieuwe locatie.

“Maar als we dit pand aankopen, dan kunnen deze musea er gewoon blijven. Ook voor de parkeermogelijkheden zien we kansen in een overleg met de Broeders van Liefde die naast dit klooster een schoolsite hebben”, vult Bruggeman nog aan.

Deze plannen werden op de gemeenteraad donderdagavond alvast ook door de oppositie warm onthaald.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio