Homejacking blijkt opgezet spel: ‘vrienden’ beroven jonge drugsdealer

Homejacking blijkt opgezet spel: ‘vrienden’ beroven jonge drugsdealer

Het slachtoffer werd in elkaar geslagen en beroofd in het Magdalenapark. Foto: mvn

Brugge -

De politie kon nog drie jongeren oppakken die betrokken waren bij de homejacking in Sint-Andries twee weken geleden. Het gaat om drie Bruggelingen van achttien jaar. Ondertussen wordt duidelijk hoe zwaar de feiten precies waren.

Vier Brugse tieners zitten in de cel voor hun rol bij een zware overval in Sint-Andries zo’n twee weken geleden. Ze lokten een achttienjarige leeftijdsgenoot in de val aan het Magdalenapark. Ze maakten hem maar liefst 5.000 euro afhandig en sloegen nadien zijn ouders in elkaar. Omdat ze ook al een vluchtauto geregeld hadden en 's nachts toesloegen, worden de feiten als heel ernstig beschouwd. Ze riskeren allemaal tussen de vijftien en twintig jaar cel.

Het plan van de vier tieners ontstond op café. Een van hen had namelijk een vriend die altijd veel geld bij zich droeg. “Hij dealt vaak en komt zo aan heel wat cash geld”, vertelde hij aan zijn kameraden. En dus broedden de vier op een plan. Hun gemeenschappelijke vriend zou met het slachtoffer afspreken in het Magdalenapark in Sint-Andries. Eenmaal ter plaatse zou hij zijn kameraden dan waarschuwen.

Bivakmutsen

En zo geschiedde. De drie jongeren kwamen met bivakmutsen in het park aan op het moment dat de twee ‘vrienden’ er hadden afgesproken. Ze sloegen het slachtoffer in elkaar en pakten het geld. Zijn vriend - die mee in het complot zat - liet zich gretig mee overvallen. Volgens de politie speelde hij dan ook een smerige rol in het verhaal.

De drie gemaskerde tieners gingen uiteindelijk mee naar het huis van hun slachtoffer langs de Gistelsteenweg in Sint-Andries. Ze hoopten daar nog meer geld buit te kunnen maken. Maar de jongeman kon zijn ouders alarmeren en na een stevige schermutseling - waarbij ook zijn vader rake klappen kreeg - vluchtte het trio weg. Ze hadden daarvoor zelfs een vluchtwagen geregeld.

Tijdens het gevecht was de bivakmuts van een van de daders afgezakt. Daardoor herkende het slachtoffer hem. De politie kon die ene dader dan ook snel vatten. Na verder onderzoek konden de speurders ook de andere drie inrekenen. Zij verschenen gistermorgen samen voor de raadkamer in Brugge. Die besloot om hen allemaal een maand langer in de cel te houden.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees