Burgemeester doet oproep naar getuigen

Kampt Mijnwerkerspad met een pyromaan?

Een exemplaar werd uitgebrand maar nog rechtstaand teruggevonden. Foto: dvp

Brakel -

Twee bromfietsen die twee weken geleden werden gestolen uit de gemeentelijke loods, werden kort daarna uitgebrand teruggevonden op het Mijnwerkerspad. Woensdag werd op dezelfde plek nog een derde uitgebrande bromfiets aangetroffen.

Voor er sprake was van de drie uitgebrande bromfietsen werd drie weken geleden op het Mijnwerkerspad ook al een bromfiets gevonden. Niet uitgebrand, maar vermoed wordt dat het wel de bedoeling was dat hij hetzelfde lot zou ondergaan. “De eigenaars van de derde uitgebrande brommer en van het niet uitgebrande exemplaar hebben zich nog niet gemeld, maar ik heb een sterk vermoeden dat we alle feiten aan elkaar kunnen koppelen”, licht waarnemend burgemeester Stefaan Devleeschouwer (Open VLD) toe. “Opvallend is dat er bij de diefstal in de gemeentelijke loods behalve de twee bromfietsen niets werd ontvreemd. Blijkbaar schept iemand er dus genoegen in om brommers te stelen en in brand te steken. Het niet uitgebrande exemplaar vonden we dankzij een tip van iemand die hem daar had zien staan. Ik ga ervan uit dat de dader toen opgeschrikt werd en daardoor zijn plan niet tot uitvoering heeft kunnen brengen.”

Waarom de dader telkens het Mijnwerkerspad uitkiest, daar heeft Devleeschouwer het raden naar. “Waarschijnlijk omdat hij daar ongemerkt zijn ding kan doen. Het zijn in elk geval verwerpelijke feiten waar ik kop nog staart aan krijg. Wie dit ook doet, hij of zij moet zo snel mogelijk gevonden worden.”

Getuigen gezocht

De waarnemend burgemeester voegde de daad bij het woord en plaatste gisterenavond een oproep op Facebook. Zijn post waarin hij getuigen en benadeelden oproept om zich te melden, ging rond als een lopend vuurtje en leidde tot heel wat reacties. “Dat heeft mij verrast, maar tegelijk geeft het hoop om de dader en ook de eigenaar van de derde en van de vierde bromfiets snel te vinden. Ik hoop echt dat er bruikbare tips tussen zitten want de schade is toch niet min. De bromfietsen van ons hadden niet veel waarde meer en we waren sowieso van plan om ze openbaar te verkopen, maar er is ook heel wat de schade aan het Mijnwerkerspad. Er staan zware straffen op brandstichting, ik hoop dat de dader dat beseft.”

De politie in Brakel geeft mee dat er een onderzoek loopt naar de daders, voorlopig zonder resultaat. Getuigen of benadeelden kunnen contact opnemen met de lokale politie van Brakel op het nummer 055-42.60.00 of op het noodnummer 101.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio