Buurt blijkt uit slechts twee personen te bestaan

Buren eisen vernietiging regularisatie en afbraak Driespoort

Buren eisen vernietiging regularisatie en afbraak Driespoort

Winkelcentrum Driespoort beschikt over driehonderd parkeerplaatsen. Foto: if

Deinze -

Enkele buren van het Driespoort Shoppingcentrum aan de Gaversesteenweg trekken naar de rechter met de vraag om het winkelcentrum af te breken. Bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen loopt er bovendien een procedure om de laatst toegekende regularisatie te vernietigen.

In een persbericht, juridisch gecorrigeerd door meester Pieter Van Assche, advocaat-vennoot en specialist vastgoedrecht bij de Advocatenassociatie Frans Baert en Vennoten te Gent, vragen enkele buren van het Driespoort Shoppingcentrum in de Gaversesteenweg te Petegem de vernietiging van de regularisatie van het centrum bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen en zelfs de afbraak van het complex met winkelpanden bij de correctionele rechter. De zaak wordt voor het eind van dit jaar voor die correctionele rechtbank behandeld. Als reactie laat de NV Colle bij monde van Hendrik De Keukeleire weten dat men in het persbericht spreekt over de ‘buren’ en de ‘buurt’, terwijl dit sterk moet genuanceerd worden. “Het gaat immers maar over twee personen waaronder mevrouw De Rouck. Het lijkt ons zeer ongepast van de aanklagers om de ganse buurt ongewild te betrekken bij hun mening”, reageert de NV Colle.

“Het volledige retailcomplex is opgebouwd zonder zekerheid te hebben omtrent enige definitieve stedenbouwkundige vergunning”, zegt Hilde De Rouck namens de geburen. “Zelfs toen de inkt van de oorspronkelijke vergunning nog niet droog was en nog voordat de Raad voor Vergunningsbetwisting zich uitsprak over de wettigheid ervan, startte de projectontwikkelaar met de uitvoering van de werken. Daarna is alles stilgelegd en volgde een reeks van procedureslagen. Uiteindelijk diende de ontwikkelaar niet minder dan 5 aanvragen in. Toen op 19 september laatstleden de deputatie van Oost-Vlaanderen een nieuwe vergunning toestond trokken de buren op hun beurt en voor de vijfde keer naar de Raad voor Vergunningsbetwistingen. Zij eisen nu niet minder dan de afbraak van het volledige complex. Zij wijzen er ook op dat de projectontwikkelaar zelfs een correctionele veroordeling voor bouwmisdrijven boven het hoofd hangt.”

“Het klopt dat er tot op heden 5 bouwvergunningen zijn afgeleverd  en dat er telkens beroep is aangetekend”, staat in een reactie van de NV Colle te lezen. “Belangrijk om weten is wel dat dit telkens individueel goedgekeurde bouwvergunningen zijn geweest. Er is dus nooit gebouwd zonder vergunning al wordt die perceptie soms gecreëerd. Tot slot is er een vermoeden dat deze actie gecoördineerd wordt door het vastgoedbedrijf Piens nv. Het kan een samenloop van omstandigheden zijn maar het is wel zo dat deze maatschappij afgelopen week een openbaar onderzoek liet opstarten voor het verkrijgen van een vergunning voor het hoekpand aan de toegangsweg naar Driespoort Shopping. In het vroegere woonhuis van Dirk Heyerick wil hij meergezinswoningen bouwen met onderaan een handelspand.”

Zeker is dat het geheel stilaan zeer complex wordt.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees