“Tytgat Chocolat” en “Goed Volk” bekroond met prestigieuze internationale tv-prijzen

“Tytgat Chocolat” en “Goed Volk” bekroond met prestigieuze internationale tv-prijzen

Foto: © VRT 2017

Brussel -

De tv-programma’s “Tytgat Chocolat” en “Goed Volk” (beide op Eén) en het Gentse radiohoorspel “Almanak” zijn in de prijzen gevallen bij de uitreiking van de Prix Europa 2017 in Berlijn.

“Goed Volk” (geproduceerd door Hotel Hungaria), waarin tv-kok Jeroen Meus de wereld rondreist om via de keuken de ziel van enkele bijzondere gemeenschappen bloot te leggen, kreeg de prijs van beste Europese televisiedocumentaire. Specifiek werd de aflevering bekroond waarin de kok bij vier vrijgezelle broers in Frans-Vlaanderen verblijft.

De prijs van het beste Europese fictieprogramma op tv ging naar “Tytgat Chocolat” van productiehuis De Mensen. Die reeks volgt de inpakkers van een gelijknamige chocoladefabriek. De hoofdrollen worden gespeeld door mensen met een verstandelijke beperking. De reeks won eerder deze week al de Internationale Diversiteitsprijs in Cannes.

België scoorde nog een derde keer op de European Media Awards, in de categorie beste Europese radiofictie. Hier ging de prijs naar “Almanak”, een hoorspel van Wederik De Backer en “een kruising tussen feit en fictie” over de vroegere zaal De Meibloem in de Brugse Poort in Gent.

De prijs van Europese journalist van het jaar was voor de Turkse journalist en voormalig hoofdredacteur van de Turkse krant Cumhuriyet Can Dündar, die sinds 2016 in ballingschap leeft in Duitsland.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees