Gezocht: 25.500 kinderen om bijzonder wereldrecord te verbreken

Gezocht: 25.500 kinderen om bijzonder wereldrecord te verbreken

Met de actie willen Pieterjan Beheydt en Jens Declerck aandacht vragen voor het milieu. Foto: if

Meulebeke -

Pieterjan Beheydt en Jens Declerck van het kidspopduo BlitZ doen een oproep aan alle scholen om het wereldrecord ‘high five’ te verbreken.

Het wereldrecord van personen die op hetzelfde ogenblik een ‘high five’ geven aan elkaar staat op 25.250, maar dat wil het Meulebeekse kidspopduo Blitz verbreken. Pieterjan Beheydt en Jens Declerck willen met ‘Geef een high five aan het milieu’ alle Vlaamse basisscholen oproepen om samen met BlitZ op donderdag 9 november het wereldrecord te verbreken. Bij hun recente single ‘Samen Met BlitZ’ vragen de jongens namelijk aandacht voor het milieu.

“Zelf zijn we erg bezig met het milieu en we beseffen maar al te goed dat we zorg moeten dragen voor onze mooie planeet”, klinkt het bij het duo. “Heel wat scholen werken ook rond hetzelfde thema. We willen met deze recordpoging tonen dat onze schoolkinderen wel degelijk bezig zijn met de toekomst, zoals we ook zingen in ons nummer.”

Bewijsmateriaal

Vorig jaar in juni organiseerde BlitZ nog een gelijkaardige actie, waarbij alle scholen op hetzelfde ogenblik een dansje deden. Toen namen ongeveer 30.000 leerlingen in bijna 200 scholen deel. “Als diezelfde scholen nu ook weer deelnemen, dan hebben we het record al zeker op zak”, zegt Pieterjan Beheydt.

Het duo vraagt aan alle scholen om zich vooraf in te schrijven. Daarna zal een tijdstip afgesproken worden waarop de scholen hun leerlingen in gang moeten zetten. In alle scholen zal de poging in beeld gebracht worden. Het beeldmateriaal dient vervolgens als bewijsmateriaal om het wereldrecord officieel te bevestigen. “Maar het belangrijkste voor ons is dat we zo veel mogelijk leerlingen meekrijgen voor het milieu”, besluit het duo.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees