Het was al een vreselijk toeval dat hij in de truck reed, en net toen begaven de remmen van Francois (62) het

Het was al een vreselijk toeval dat hij in de truck reed, en net toen begaven de remmen van Francois (62) het

De cabine werd verbrijzeld. Foto: rdb

Zaventem -

De trucker die donderdag om het leven kwam bij een crash, was sinds juni met pensioen. Hij viel nu twee dagen in om zieke werknemers te vervangen.

“Ik heb geen remmen meer”, schreeuwde de 62-jarige Francois Clynhens uit Diegem zijn passagier toe alvorens de Mechelsesteenweg dwars over te steken en vervolgens de brug af te tuimelen. De man was op slag dood, de cabine werd verbrijzeld. Als bij wonder kwam zijn collega, Claude (47), er wel zonder al te veel kleerscheuren vanaf. Bij het bedrijf Curitas, dat kledingcontainers plaatst, reageren ze verslagen op het nieuws. Vooral ook omdat het om een verschrikkelijk toeval gaat. “Eigenlijk was Francois sinds juni met pensioen gegaan”, zegt zaakvoerder Koen De Vos. “Maar ik kampte met heel wat zieke werknemers en dus had ik gebeld en Francois gevraagd of hij woensdag en donderdag via een interimcontract alsnog kon inspringen.”

Nooit ongeval

Achttien jaar was Clynhens in dienst bij Curitas. Hij had dan al 38 jaar als vrachtwagenbestuurder achter de rug en in al die tijd nooit een ongeval gehad.

“Iedereen kende Francois door en door. We zijn hier een hechte familie. Iedereen wordt nu opgevangen, maar dit komt heel hard aan”, vervolgt Koen De Vos.

Vrachtwagen in beslag

De verkeersdeskundige liet de vrachtwagen in beslag nemen om de remmen te onderzoeken. “Hij vond dat er een opvallend lang remspoor was. Er is dus voorlopig nog geen duidelijkheid wat het ongeval veroorzaakt heeft”, zegt Carol Vervarre van het parket Halle-Vilvoorde.

Gekeurd

Zaakvoerder Koen De Vos zou het verbazen dat er een probleem met de vrachtwagen was. “Vorige week werd het voertuig nog naar de garage gebracht en dinsdag kreeg het bij de technische keuring een groene kaart. We begrijpen er niets van.” De familie was te aangeslagen om te reageren.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees