Food

Weg met regenbogen en unicorns, zwarte snacks scoren op Instagram

Weg met regenbogen en unicorns, zwarte snacks scoren op Instagram

Foto: Instagram

Is het je ook opgevallen dat er op Instagram tegenwoordig heel wat zwarte snacks op flink wat likes kunnen rekenen? Dat is geen toeval, want 'goth food' is aan een opmars bezig en hoe gitzwarter het is, hoe beter. Denk maar aan ijsjes, dougnuts, macarons en zelfs zwarte hot dogs.

Een tijdje geleden nog kon een foodtrend op Instagram niet kleurrijk genoeg zijn. Zo waren er de rainbow bagels, zeemeerminnentoast en de unicorn latte. Nu kan het echter niet zwart genoeg zijn en werd de term 'goth food' gelanceerd. Goth verwijst niet toevallig naar de gothics, de subcultuur waarvan de aanhangers vaak rondlopen in zwarte kleding.

Het zwarte ijs van het ijssalon Little Damage in Los Angeles dat wordt gemaakt met houtskool was al langer aan populariteit aan het winnen, maar het wordt nu ook gevolgd door andere snacks. Onder meer churros, taarten, macarons, doughnuts, sushi, spaghetti en hot dogs hebben al een pekzwarte make-over gekregen. 

 

 

 

 

 

 

 

Een bericht gedeeld door ?? Pasta (@pasta) op

 

 

Come over to the DARK side, with charcoal ice cream & a charcoal waffle cone! ?? at @little.damage we make everything fresh daily!

Een bericht gedeeld door Little Damage Ice Cream shop???? (@little.damage) op

 

Corrigeer