Kinderen, pas op met Facebook. Deze moeder moest haar café sluiten na boos bericht van haar dochter

Kinderen, pas op met Facebook. Deze moeder moest haar café sluiten na boos bericht van haar dochter

Foto: ss

Soms slaat jeugdige passie om in roekeloosheid, onoplettendheid of zoals in dit geval: de sluiting van het café van je moeder. Toen Sophie zich op Facebook boos uitliet over agenten, mondde dat uit in een hele discussie en problemen die zich tot ver buiten haar computerscherm uitbreidden.

“Ik zal absoluut nooit toestaan dat een “koffie met een agent” evenement georganiseerd zal worden in mijn familiezaak, nooit, het is maar dat jullie het weten”, dat schreef de Amerikaanse Sophie CK op Facebook.

Toen een van haar vrienden haar erop wees dat die uitspraak wel eens een vergissing zou kunnen zijn, ging ze echter nog verder. “Absoluut geen vergissing”, zo schreef ze. “Burgers moeten politieagenten niet menselijker maken. Politieagenten moeten burgers menselijker maken. In het bijzonder zwarte burgers, dat blijkt moeilijk te zijn voor hen aangezien ze die blijven vermoorden.”

Kinderen, pas op met Facebook. Deze moeder moest haar café sluiten na boos bericht van haar dochter
Foto: Facebook

In een volgend bericht klonk het nog dat: “Ik geen aandeel zal hebben in de valse retoriek dat agenten gewoon misbegrepen worden. Ze houden een onrechtvaardig systeem in stand en moorden zonder consequenties.”

Sophie, die het café van haar moeder Kato mee runde, bezorgde de vrouw er heel wat problemen mee. Kato vroeg haar dochter de berichten meteen te verwijderen toen ze die zag, maar het kwaad was al geschied.

Alle goede beoordelingen die het café in zijn eerste jaar verzameld had, werden ondergesneeuwd door razende reviews. Sophie kreeg bedreigingen aan haar adres en de telefoon van de bar rinkelde onophoudelijk door mensen die hen vertelden dat ze hoopten dat Sophie en Kato zouden verdrinken of dat hun zaak geruïneerd zou worden.

Kato vaardigde een uitgebreide verontschuldiging uit en zelfs de lokale politiecommissaris van Lynn, Boston, liet weten dat hij er niet al te zwaar aan tilde. “Dat meisje mag zeggen wat ze wil. Dat is haar recht.”

Het ging zelfs zo ver dat Kato geen andere optie zag dan haar dochter te ontslaan. De klanten bleven echter weg. “Wat ik hier heb is een familiebedrijf zonder familie”, vertelde een verslagen Kato aan The Globe. “Misschien kom ik hier wel doorheen, maar dit was vroeger zo’n fijne plek voor mij en ik denk niet dat ik ze ooit op dezelfde manier ga kunnen zien.”

Kato heeft het café gesloten. Alle restjes werden naar een daklozenopvang in de buurt gebracht en ze heeft haar appartement verkocht om haar laatste rekeningen te betalen. “Ik heb mijn zaak verloren en mijn dochter. Ik weet niet hoe dit verhaal alsmaar blijft groeien, maar mensen moeten me gerust laten”, liet de vrouw nog optekenen. “Ik heb mijn zaak gesloten zodat mensen me niet meer lastigvallen.”

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees