Duizenden Catalanen komen op straat om te protesteren tegen beslissingen Spaanse regering

Live: Duizenden Catalanen komen op straat om te protesteren tegen maatregelen Spaanse regering Video: VTM

Duizenden Catalaanse actievoerders kwamen zaterdag op straat in Barcelona om te protesteren tegen de beslissing van de Spaanse regering om de machtshebbers in Catalonië af te zetten. De beslissing moet nog worden goedgekeurd door de Spaanse senaat, maar kan op niet veel bijval rekenen bij de Catalaanse bevolking. Ook de Catalaanse leider Puigdemont liep mee met de betogers, die allemaal voorstander zijn van Catalaanse autonomie.

De Spaanse eerste minister Mariano Rajoy kondigde zaterdag aan dat de Spaanse regering stappen onderneemt om de regionale regering van Catalonië aan de kant te schuiven en nieuwe verkiezingen te organiseren. Bovendien werd ook het formele proces opgestart om de autonomie van Catalonië op te schorten. Duizenden actievoerders protesteren momenteel tegen die beslissingen in de straten van Barcelona.

“Ik vond de speech van Rajoy erg onbeleefd, maar ik was niet erg verrast”, zei een inwoner van Barcelona tegen persagentschap Reuters. “We zijn gewend aan de Spaanse onderdrukking en de manier waarop zij democratie invullen. Maar we weten wat ons te doen staat en blijven op straat komen.”

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees