Vermist meisje (14) uit Ukkel gevonden in Turkije. Ze wordt verdacht van “terroristische activiteiten”

Vermist meisje (14) uit Ukkel gevonden in Turkije. Ze wordt verdacht van “terroristische activiteiten”
Ukkel -

Firdaous S., het meisje van 14 jaar uit Ukkel dat sinds 24 mei vermist was, is met haar baby van ongeveer 10 dagen oud teruggevonden in Turkije. Dat meldt RTBF. Het meisje is al terug in België. Ze wordt verdacht van “terroristische activiteiten”.

Firdaous S. was op 24 mei thuis vertrokken naar school, maar gaf nadien geen teken van leven meer. Haar verdwijning werd als onrustwekkend beschouwd. De speurders vreesden dat ze geradicaliseerd onderweg was naar Syrië. Haar oudere zus had eerder al voor ISIS in Syrië gevochtenen zelf zou ze nauwe contacten met jihadisten in ons land hebben onderhouden.

Firdaous zou België met een geradicaliseerde man die onder elektronisch toezicht stond, hebben verlaten. Hij had een dochter van drie jaar. Op dit moment is er geen nieuws over die gezochte man of zijn dochtertje.

Het is nog niet duidelijk wat het 14-jarige meisje sinds haar verdwijning heeft gedaan, maar ze zal zo snel mogelijk worden ondervraagd. Het meisje ligt in het ziekenhuis. Haar gezondheidstoestand zou relatief goed zijn en ook de baby stelt het goed.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees