Na aanrijding een jaar geleden en sleutelbeenbreuk in voorbije zomer

Alicia Franck maanden out na kuitbeenbreuk

Alicia Franck maanden out na kuitbeenbreuk

Foto: Dirk Borloo

Lochristi - Voor Alicia Franck zit het veldritseizoen er hoogstwaarschijnlijk op. Tijdens de opwarming van de Superprestige in Boom kwam de renster van Marlux- Napoleon Games deze namiddag zwaar ten val. In het ziekenhuis bleek dat ze haar kuitbeen gebroken had. "Een zeer domme val, weggeschoven en op mijn zijkant gevallen", vertelde ze in de vooravond aan onze redactie.

Aanvankelijk liet Alicia weten dat ze dit weekend niet meer zou starten wegens pijn aan de enkel, maar het bleek dus achteraf veel erger te zijn. De jonge Lootse veldrijdster werd vorige week nog zesde in de Brico Cross in Kruibeke en mag mogelijk een streep trekken door haar volledige veldritseizoen waar ze zo reikhalzend en hoopvol naar uitkeek nadat haar prestaties de voorbije weken crescendo gingen.

 “Het gebeurde na een afdaling en ik probeerde te stoppen. Ik reed niet meer snel, stond bijna stil, maar ik glipte een beetje weg door het gras dat nat lag en ben dan domweg gevallen aan amper vijf kilometer per uur, sneller was het niet. Ik raakte niet uit mijn klikpedaal en maak een ongelukkige val op mijn zijkant en voelde meteen dat mijn voet niet in orde was. Toen ik rechtstond, merkte ik dat ik niet kon steunen op mijn linkerbeen. De arts op de cross dacht aanvankelijjk aan een spierscheur."

In AZ Sint Lucas in Gent vernam ze het verdict: een breuk in de linkerkuit. "Net boven de enkel is mijn kuitbeen volledig door. Opereren is niet nodig, maar ik moet al minstens zes weken een open gips dragen, omdat het nog zal zwellen. Maandag ga ik opnieuw op controle en zal de orthopedist verder opvolgen wat er moet gebeuren."

De kans dat Alicia in 2017 nog een wedstrijd rijdt, lijkt klein. “Voor Kerstmis lijkt me helemaal niet haalbaar. Daarna hangt het af van de revalidatie. Of ik in januari en februari nog kan crossen, weet ik niet. Het is te vroeg om daar uitspraken over te doen. Ik wil me niet te veel doelen meer stellen voor dit seizoen en deze breuk goed laten genezen. Dit is heel frusterend, want na een moeilijke start van het seizoen reed ik vorige week in Kruibeke echt een goed resultaat met die zesde plaats en voelde ik dat het de goede kant uit ging. Nu lig ik weer in de lappenmand en dat doet me pijn. Vorig jaar stond ik in december een maand aan de kant na een aanrijding toen ik naar school reed en in de zomer liep ik een sleutelbeenbreuk op. Het volgt elkaar helaas allemaal snel op. Ik hoop dat het snel en goed voorbijgaat, maar leuk zal het niet worden. Ik kan alleen maar vooruit kijken."

 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio