Broer van Bende van Nijvel-lid getuigt: “Hij heeft me alles verteld”

Broer van Bende van Nijvel-lid getuigt: “Hij heeft me alles verteld”

Een man uit Dendermonde heeft tegenover VTM Nieuws verteld hoe hij erachter kwam dat zijn broer ‘De Reus’ van de Bende van Nijvel was. “Hij heeft me alles opgebiecht vlak voor hij stierf.” Twee jaar na de bekentenis stapte de broer naar de politie met de informatie.

De anonieme man vertelt tegenover VTM Nieuws over de getuigenis van zijn broer, die een prominent lid van de Bende van Nijvel bleek te zijn. “Hij vertelde het op zijn sterfbed. Toen gaf hij toe dat hij bij de Bende was geweest.”

LEES OOK: Dit weten we nu over C.B., ‘de Reus’ van de Bende van Nijvel

“Hij heeft niet gezegd wat hij gedaan heeft, maar hij heeft wel hints gegeven over wat er gebeurd is”, aldus de aangeslagen broer. Het bendelid vertelde overigens niet expliciet dat hij ‘de Reus’ was, maar twijfelt zijn broer niet aan. “Ik herken ten eerste die bril. Die fysionomie. Ik heb mijn broer ook jaren gekend natuurlijk.”

(lees verder onder de video)

LEES OOK: Hoe een slachtoffer van de Bende van Nijvel voor een doorbraak zorgde in de zaak

Moeilijk te bevatten

Het heeft lang geduurd voor de man kon geloven wat zijn broer hem op zijn sterfbed vertelde. “Dat kon ik moeilijk bevatten. Ik heb dat in het begin ook een stuk genegeerd, dat kon mijn broer niet zijn. Maar vandaag ben ik formeel: dat is mijn broer”, verklaarde hij.

Het gerecht bevestigt niet dat de man geïdentificeerd is, maar spreekt van een interessante piste die onderzocht wordt.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees