Moeder van Jinnih Beels werd vermoord toen ze drie jaar was, dader werd nooit gestraft

Moeder van Jinnih Beels werd vermoord toen ze drie jaar was, dader werd nooit gestraft

Foto: BELGA

Antwerpen -

De gezamenlijke lijst van Groen en sp.a in Antwerpen verraste vriend en vijand door de onbekende Jinnih Beels (40) een tweede plaats op de lijst te geven. Die vertelt in De Standaard Weekblad over haar moeder, die vermoord werd toen ze klein was.

Beels werd in 1976 geboren in India. Pas toen ze zes kwam verhuisde ze naar België, het land van haar vader. Drie jaar eerder was ze haar moeder verloren. “Ze stierf geen natuurlijke dood. Jaloezie heeft haar gedood. Ze was getrouwd met een westerling, ze zou verhuizen naar België, weg uit de armoede. Dat stak de ogen uit. Ze werd vergiftigd. Iedereen in de gemeenschap kende de dader. Ik ook, mijn familie wees mij hem aan. Maar de politie heeft nooit iets ondernomen”, vertelt ze.

Terug uit Mechelen

Het is die corruptie en straffeloosheid die Beels naar studies criminologie en later de Antwerpse politie leidt. In Antwerpen werkte Beels zich op tot hoofd van de cel Diversiteit. Na de komst van Bart De Wever werd ze op een zijspoor gezet en uiteindelijk nam ze ontslag. Ze verhuisde naar Mechelen en werd daar politiecommissaris. Nu keert ze dus terug om het op te nemen tegen de N-VA van diezelfde De Wever. “Ja, het is een sprong in het diepe. En de uitkomst is onzeker. De enige zekerheid die ik nu heb, is dat ik geen job meer heb en dat ik op zoek moet naar een betaalbare huurwoning in Antwerpen. Dat ik tot nu toe in Westerlo woonde, heeft alleen daarmee te maken: mijn man en ik vonden in Antwerpen niets binnen ons budget.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees