Forse schadevergoeding voor familie van levend gekookte arbeider

Forse schadevergoeding voor familie van levend gekookte arbeider

Themabeeld. Foto: Shutterstock

Een Amerikaans bedrijf dat vis in blik produceert moet diep in de buidel tasten, nadat een werknemer levend gekookt werd in een gigantische oven. In totaal moet Bumble Bee Foods zes miljoen dollar betalen, voor onder meer een schadevergoeding aan de familie en het vervangen van verouderde apparatuur.

Het ongeval gebeurde in oktober 2012 in een fabriek van Bumble Bee in Sante Fe (Californië). De 62-jarige Jose Melena moest die dag een enorme industriële oven repareren, waarin duizenden blikjes tonijn tegelijkertijd onder hoge temperaturen steriel worden gemaakt.

Collega’s van Melena realiseerden zich niet dat de man zich in de oven bevond, sloten het ding en zetten het gevaarte aan. De temperatuur in de oven steeg tot 270 graden, waardoor Melena levend gekookt werd.

Zes miljoen

Bumble Bee Foods moet nu in totaal zes miljoen dollar betalen in de zaak. De helft daarvan dient om nieuwe ovens te kopen, die de verouderde modellen moeten vervangen. Daarnaast krijgt de familie van de overleden werknemer een schadevergoeding van 1,5 miljoen euro. Het restant dient om de gerechtskosten te betalen.

“Dit is de ergste wijze waarop iemand is gestorven die ik al gehoord heb”, zei de openbaar aanklager tijdens de zitting woensdag. “Ik denk dat iedereen ervoor zou kiezen om doodgeschoten of -gestoken te worden dan langzaam gekookt in een oven.”

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees