Danny (3) ging volgens experts nooit kunnen kruipen, maar nu zet hij moedig zijn eerste stapjes

Danny (3) ging volgens experts nooit kunnen kruipen, maar nu zet hij moedig zijn eerste stapjes

Een Britse peuter ging volgens experts en artsen nooit kunnen kruipen omdat hij lijdt aan een ontwikkelingsachterstand waardoor zijn spieren minder zijn ontwikkeld. Het moedige jongetje zette onlangs toch zijn eerste stapjes, dankzij intensieve fysiotherapiesessies. Nu wandelt hij moeiteloos met een rekje en nam hij zelfs deel aan een wandeltochtje om geld in te zamelen voor de liefdadigheidsinstelling die hem begeleidde.

De driejarige Danny uit Newcastle ging nooit kunnen kruipen of zelfstandig zitten, maar bewees onlangs dat de experts het bij het verkeerde eind hadden. Dankzij liefdadigheidsinstelling Heel and Toe - die het jongetje een jaar geleden begon te begeleiden - zette het moedige kereltje onlangs zijn eerste stapjes met behulp van een op maat gemaakt looprekje. “Ik ben dolgelukkig dat hij op zijn derde kan kruipen en kan wandelen”, vertelde zijn moeder Lorraine in de Britse media. “Heel and Toe heeft hem intensief begeleid om hem te leren wandelen met een looprek en ik denk dat het hem enorm heeft geholpen. Nu kruipt hij overal rond.”

Danny lijdt aan een ontwikkelingsachterstand, waardoor hij niet even bewegelijk is als een normale peuter en problemen heeft met rechtop zitten, spreken en bewegen. “Als baby’tje had hij moeite om zijn hoofd recht te houden”, aldus zijn mama. “Hij zakte altijd een beetje in elkaar.” Nu heeft het jongetje heel veel vooruitgang geboekt, hoewel zijn moeder niet weet of hij nog meer zal kunnen bereiken. Maar Danny is een “opgewekt kereltje” volgens Lorraine. “Hij heeft de mooiste glimlach ter wereld en hij houdt ervan om tussen de mensen te zijn.’

Danny gaat nu ook naar een peuterklasje, maar krijgt nog steeds begeleiding van Heel and Toe om beter te leren spreken. “Naar school gaan heeft wonderen gedaan om zijn persoonlijkheid meer naar de oppervlakte te brengen”, zei de trotse mama. “Hij zoekt nu veel meer contact en dat is zeker dankzij de andere kinderen.” De moedige peuter liep ook mee in de Onesie Walk, een wandeltocht om geld in te zamelen voor Heel and Toe, de vzw die zo’n 500 kinderen met ontwikkelingsproblemen helpt.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees