Julien van de Begonia overleden

Lochristi - Zaterdag 21 oktober is Julien Stevens, in Lochristi vooral bekend als Julien van de Begonia, in het AZ Sint-Lucas overleden. "Julien overleed aan de gevolgen van een tumor aan de longen. Van bij de eerste diagnose in april had de dokter ons verwittigd dat de tumor niet meer kon verwijderd worden" aldus zijn echtgenote Manuella De Pessemier (75). "Hij was zich tot op het einde van alles bewust, zodat hij ons nog al zijn wensen kon meedelen. Hij is ook op zijn verzoek ingeslapen." Julien Stevens werd op 9 januari 73. De afscheidsplechtigheid heeft plaats op vrijdag 27 oktober om 13 uur in het crematorium Westlede.

Julien Stevens, zo staat het op zijn identiteitskaart en alle officiële papieren, maar in Lochristi en omstreken kent iedereen hem als 'Julien van de Begonia'. "We hebben de Begonia opengehouden vanaf 1972" aldus Manuella: "de zaak had toen zo'n 9 maand leeggestaan.Van een café-hotel met 6 kamers hebben we er later, nadat we het gebouw in 1985 zelf kochten, er een hotel van gemaakt met 12 kamers. Ook de verbouwingen met 't Schuurke gebeurde in de periode dat wij de Begonia uitbaatten. En dat deden we 32 jaar lang, tot 2003, 2004 " aldus nog Manuella, "De Begonia, dat was zijn leven, en hij was heel blij dat de recente uitbaters er nu ook weer venieuwingen aan gedaan hadden."

 

Allemansvriend

"Papa was een man van het plezier. Hij was heel sociaal. Allemansvriend. Hij heeft hard gewerkt en was fier over wat hij en ma met de Begonia gedaan hadden. Hij was ook fier op wat wij, zijn dochters presteerden."

"Julien was zeker niet iemand die zijn mening opdrong aan anderen. Ruzie maken zou hij ook niet doen. Maar vertelde iemand iets fout over zijn dochters, dan onthield hij dat. Eén keer heb ik daar van geweten. Hij heeft een jaar lang niet tegen de betrokkene die iets over Carine gezegd had gesproken" aldus Manuella.

"En hij stond er op dat hij altijd netjes gekleed was. Hij eiste dat ook van het personeel. Als er zich iemand kwam aanbieden als kelner dan vroeg hij hen om hun handen te tonen. Hun nagels moesten proper zijn, dat was één van zijn vereisten."

Hard gewerkt, maar hij zette ook graag een stap in de wereld. "Hij heeft vanalles gedaan: tapbiljarten (in tal van cafés), piloot van sportvliegtuigjes, boogschieten, karabijnschieten, noem maar op. Hij trok ook naar alle wijkkermissen, onder meer om te kaarten. Hij zette zich ook graag in op feesten: vanuit zijn ervaring als cafébaas was hij een veelgevraagd tapper op feesten: tal van Q-Musicfuiven, en hij tapte ook nog op de eerste editie van Loland. Hij was altijd druk bezig, naar ons was hij als vader misschien eerder wat gesloten van karakter, maar wij wisten: als we hem nodig hebben, dan is hij daar" aldus Carine en Anne, zijn twee dochters.

Julien laat een weduwe, twee dochters, twee kleinkinderen en één achterkleinkind achter. De afscheidsplechtigheid heeft plaats op vrijdag 27 oktober, om 13 uur in het crematorium Westlede. De maaltijd achteraf, heeft plaats in de Begonia . "Dat heeft Julien zelf zo gewild" aldus zijn weduwe Manuella, "dus gaan we die wens respecteren."

Condoleren kan via de site van Begrafenissen De Ridder.

 

 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio