Tom Pidcock nu ook de beste in het zand van Koksijde

Tom Pidcock nu ook de beste in het zand van Koksijde

Foto: Belga

Tom Pidcock heeft zijn start in het veldritseizoen niet gemist. Nadat de eerstejaars-belofte zaterdag al de beste was in Boom, stond er op de Brit ook geen maat in het zand van Koksijde. De renner van Telenet-Fidea haalde het voor de Tsjech Toupalik die de zege verspeelde door een val in volle finale.

Pidcock startte in Koksijde vanop de derde rij maar dat deerde de Engelsman niet. In geen tijd had hij de aansluiting met de eersten gemaakt. Het was in eerste instantie Eli Iserbyt, gisteren nog afwezig in Boom wegens ziekte, deed stinkende zijn best om voorop te blijven maar het werd al snel duidelijk dat het voor de zege zou gaan tussen Pidcock en Toupalik. De Tsjech kwam helaas ten val en moest Pidcock laten gaan. Die ging met elf seconden voorsprong de slotronde in maar Toupalik deed er alles aan om tot op het wiel van de juniores-wereldkampioen te komen. Toupalik kwam terug tot op vier seconden maar dichter kwam hij niet. Pidcock boekte zijn tweede zege van het weekend voor Toupalik en Eli Iserbyt.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.