Broer van ‘de Reus’ doet emotionele oproep: “Als je iets weet, kom er alstublieft mee boven”

Broer van ‘de Reus’ doet emotionele oproep: “Als je iets weet, kom er alstublieft mee boven”

De broer van ‘de Reus’ heeft op het VRT-journaal een emotionele oproep gedaan: “Mensen die iets weten, ik doe een oproep, kom er alstublieft mee boven”, zei hij. In de Zevende Dag kwam advocaat Jef Vermassen met een opvallende anekdote. “Ik kreeg een anonieme brief waarin stond: ‘ik ben lid van de Bende van Nijvel, ik ga binnenkort sterven en ik ga u alle namen geven’”.

“Het zou eens moeten uitkomen. Mijn broer was een soldaat, de generaals zouden ze moeten hebben”, vertelt de man aan VRT NWS. Hij heeft naar eigen zeggen twee jaar dat gruwelijke geheim meegetorst, voordien had de man nooit eerder iets gemerkt aan zijn broer.

“Je staat daar niet bij stil. Je ziet de robotfoto, maar denkt niet dat dat je broer zou kunnen zijn. Pas achteraf begin je te vergelijken: hij was bij de rijkswacht, was bij de groep Diane.”

LEES OOK. Jef Vermassen haalt zwaar uit na nieuws Bende van Nijvel: “Geheim van het onderzoek soms wapen tegen de waarheid”

Gezien Vermassen op dat moment plaatsvervangend rechter was maakte hij die over aan de betrokken instanties, die die op hun beurt zouden overhandigen aan de speurders. “Op een bijeenkomst met slachtoffers, waar ik was als David, vraag ik aan iemand van de onderzoekscel wat er precies met mijn brief gebeurd is. Maar die man valt uit de lucht, en belooft mij de volgende dag terug te bellen”, vertelt Vermassen.

“Een dag later belt de man terug en vertelt hij me dat die brief zelfs nooit opengemaakt is. Wat doen ze daar eigenlijk in die onderzoekcel: kaarten?”, aldus nog een boze Vermassen. Sabottage wil hij niet gezegd hebben. “Op zijn minst nonchalance, denk ik.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees