IN BEELD. Folterkamers, elektrische bedden en geheime tunnels. Dit vonden soldaten na herovering van ISIS-gevangenis

Het voetbalstadion van Raqqa heeft lange tijd dienst gedaan als hoofdkwartier van ISIS en als gevangenis. De terreurgroep beraamde er bloedige aanslagen en folterde er ook gevangen. Nu soldaten van het SDF (Syrian Democratic Front) de strijders van ISIS verdreven hebben wordt duidelijk hoe gruwelijk het er in het stadium aan toe ging. Bekijk onder de foto's ook een videofragment.

De beelden spreken boekdelen: op de muren staan de laatste boodschappen van gevangen gekrabbeld, de staande wc’s zijn omgevormd tot isoleercel of martelkamer en overal duiken geheime tunnels op, voor het geval dat...

De marteltuigen die ISIS-beulen er gebruikten tarten de verbeelding: zo werden gevangenen aan metalen bedden gebonden die dan onder stroom werden gezet. Wat ooit een fitnesstoestellen waren, dienden nu om mensen te radbraken en vierendelen. “Dit is een regelrechte nachtmerrie, de vreselijkste plek waar ik ooit geweest ben en de gruwelijkste ISIS-gevangenis die ik ooit gezien heb”, getuigde een Sky News-reporter.

Ook troffen de soldaten er uitgebreide tunnelnetwerken aan, sommigen leiden zelfs naar een ziekenhuis, kilometers verderop. De tunnels hebben zeker een rol gespeeld in de lange belegering van Raqqa en waarom ISIS er zulke lange en veelvuldige bombardement heeft kunnen doorstaan.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees