Spoedoverleg op topniveau over Bende van Nijvel

Spoedoverleg op topniveau over Bende van Nijvel

Foto: rr, Belga

Na de onthullingen over een prominent lid van de Bende van Nijvel, ‘de Reus’, dit weekend, vond er zondagavond spoedoverleg plaats op topniveau over het dossier: de procureurs-generaal van Luik en Bergen spraken er met minister van Justitie Koen Geens (CD&V) over het dossier.

De minister van Justitie kreeg een stand van zaken in het dossier en wees er zondagavond na het overleg op dat in de Wet Potpourri I van 19 oktober 2015 de verjaringstermijn voor dergelijke feiten met 10 jaar werd verlengd, van 30 tot 40 jaar.

Daarnaast bereidt hij een voorontwerp van wet inzake spijtoptanten voor dat tegen het begin van volgend jaar bij het parlement zal worden ingediend.

Tot slot dringt de minister erop aan dat het geheim van het onderzoek wordt gerespecteerd en betuigt hij opnieuw zijn medeleven aan de slachtoffers en hun naastbestaanden, liet woordvoerder Sieghild Lacoere zondagavond na het overleg weten.

Zaterdag werd bekend dat een man uit Dendermonde op zijn sterfbed aan zijn broer opbiechtte lid te zijn geweest van de Bende van Nijvel. “Hij heeft me alles verteld”, aldus de broer. De man, een voormalig rijkswachter, was een spil binnen de bende en werd bekend als ‘de Reus’.

De Valkeneer, die de leiding over het onderzoek naar de bende heeft, heeft nog niet officieel bevestigd dat de man geïdentificeerd is. Maar volgens VTM Nieuws is hij opgeroepen is op het kabinet van Geens om de zaak door te nemen. Dat duidt er mogelijk op dat de zaak in een stroomversnelling is geraakt.

LEES OOK: Een profielschets van ‘de Reus’: een zenuwachtige zotskap

LEES OOK: Ex-collega ‘De Reus’ getuigt: “We zijn enorm teleurgesteld”

LEES OOK: Naam van ‘de Reus’ van de Bende van Nijvel duikt al in 1999 op in Bendedossier

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees