Rino (55) werd tijdens het biljarten zomaar in elkaar geslagen: “Ze hebben zich van café vergist”

Rino (55) werd tijdens het biljarten zomaar in elkaar geslagen: “Ze hebben zich van café vergist”

Rino Denorme kreeg rake klappen. Foto: ptb

Zonnebeke -

Een biljarter uit Beselare werd vrijdag het slachtoffer van zinloos geweld in Roeselare. In Taverne Melrose sloeg een trio hem het ziekenhuis in.

Rino Denorme (55) was vrijdagavond naar Taverne Melrose op het Stationsplein afgezakt om er te biljarten. Toen twee andere cafégasten buiten een sigaretje stonden te roken, werden ze plots benaderd door drie allochtone mannen. “Een zag eruit als een getrainde vechtmachine. Ik ben meteen naar binnen gegaan”, zegt een van hen. De andere man bleef nog even staan en werd zonder aanleiding aangevallen door het trio. Daarna liepen ze het café binnen.

Vuistslag in gezicht

“Ik was net terug van het toilet en stond aan de toog naar het biljart te kijken”, vertelt Rino Denorme. “Toen ik me omdraaide, kreeg ik meteen een vuistslag in het gezicht. Een tweede man, een beer van een vent, gaf me nog een tweede slag.”

Het hele tafereel duurde nog geen halve minuut. Rino viel achterover en zijn drie aanvallers kozen het hazenpad. De hulpdiensten brachten de onfortuinlijke biljarter naar het ziekenhuis.

“Mijn linkeroog zit helemaal toe en er zat een grote buil op mijn hoofd. Ook mijn pols is verstuikt. Ik heb niets gebroken, maar ik kan morgen (vandaag, n.v.d.r.) niet gaan werken. Ik zie veel te slecht”, zucht de vlasbewerker. Wat het trio bezielde, weet hij ook niet. Ze hebben geen woord met hem gewisseld. Het leek alsof hij een lukraak slachtoffer was.

“Vergist”

“Waarschijnlijk hebben ze zich gewoon vergist van café”, zegt uitbaatster Greta Liebaert. “Hier wat verderop is een café van Vlaams Belang. Aangezien het trio buiten ‘café raciste’ had geroepen, dachten ze misschien dat het hier was.”

De politie is de daders op het spoor. “We hebben camerabeelden waarop ze duidelijk herkenbaar zijn”, zegt commissaris Carl Vyncke van de politiezone Riho. “Het onderzoek loopt.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees