Fragment uit ‘Blind Getrouwd’ krijgt een staartje voor Nicolas

Nicolas van het VTM-programma Blind Getrouwd die in de auto de allerhoogste noten van het liedje Ik Wil Je van De Kreuners probeert te halen: die beelden krijgen een halfjaar na de uit­zending een staartje in Hoe Zal Ik het Zeggen? Echtgenote Evelien neemt Nicolas beet en krijgt daarbij hulp van Opperkreuner Walter Grootaers.

Op 4 november vieren Nicolas Vanderhallen (28) en Evelien Baten (30) de eerste verjaardag van hun bijzondere huwelijk: het koppel heeft zijn geluk te danken aan VTM, dat een aantal experts inschakelde om hen te koppelen in Blind Getrouwd.

In dat programma was te zien hoe Nicolas en Evelien luidkeels in de auto het liedje Ik Wil Je van De Kreuners zongen, al was het vooral Nicolas die het zwaarst uithaalde op de hoge noten van “ik word stapelgèèèk”.

Evelien vindt de gezangen van Nicolas prima, maar was meer dan bereid om hem een keertje beet te nemen met de verborgen camera. Het resultaat is vanavond te zien in Hoe Zal Ik het Zeggen?, met een stomverbaasde Nicolas die persoonlijk met Walter Grootaers te maken krijgt wanneer hij nog maar eens Ik Wil Je de nek omwringt in de auto.

Evelien speelde het spelletje mee en deed alsof ze van niets wist. “Evelien zegt altijd dat ze niet kan liegen”, zegt Nicolas. “Dat blijkt toch niet helemaal te kloppen. (lacht) En ik maar zeggen dat ze mij met de verborgen camera nooit zullen beetnemen. Of ik Evelien nu ga terugpakken? Dat zou tof zijn, maar ik neem haar sowieso al veel beet, met kleinere dingen dan. Ik ga wel blijven zingen in de auto. Dat doe ik geregeld, alleen of met Evelien. Zij zingt dan weleens mee, maar ik ben de luidste. Als ik mijn klep openzet, moet ze soms haar oren toestoppen. Maar ze vindt het altijd wel grappig.”

Afscheid van camera’s

Nicolas en Evelien zijn bijna een jaar getrouwd en volgens Nicolas “gelukkiger dan ooit”. Ze wonen nog altijd samen, Nicolas is wel van job veranderd. “Ik ben van de chemie naar de petrochemie gegaan en werk nu voor de hele Benelux en Frankrijk. Ik ben nu meer voor langere periodes weg, maar Evelien ziet me vaker overdag.”

Fragment uit ‘Blind Getrouwd’ krijgt een staartje voor Nicolas
Foto: Frank Bahnmuller

Nicolas en Evelien waren in april voor het laatst op tv te zien, uitgezonderd een kort gastoptreden in VTM Nieuws toen ze Blind Getrouwd kwamen verdedigen nadat minister van Justitie Koen Geens (CD&V) het programma in vraag had gesteld.

“Het is jammer dat er vraagtekens gezet worden bij het programma, want het wordt heel integer gemaakt. Ze kunnen echt niet meer doen om ­iedereen er een goed gevoel bij te ­geven.”

Ondanks het afscheid van de camera’s blijft de aandacht voor het koppel er wel. “Niet dat wij dat in stand houden”, zegt Nicolas. “Want we geven geen interviews meer, we gaan niet naar premières. Maar als Evelien en ik samen buiten komen, ­lopen we blijkbaar in de kijker. Als ik alleen ben, gebeurt dat niet. Dan word ik misschien wel herkend, maar ­zelden aangesproken. Maar samen met ­Evelien: altijd prijs. (lacht) Mensen zwaaien vanuit de auto, toeteren. De meest gehoorde reacties? Dat ze het gevolgd hebben op tv en dat wij hun favoriete koppel waren. Dat ze iemand ­kennen die iemand kent die jullie kent. Of gewoon: zo zot dat wij jullie hier zien. We krijgen ook vaak vragen om ­advies. Van vrijgezellen die vragen hoe wij dat ­gedaan hebben. Dan kun je alleen antwoorden: door mee te doen aan Blind Getrouwd. Koppels spreken ons ook aan. Allemaal goed bedoeld, hoor, maar we proberen het luchtig en kort te houden. Anders raken onze boodschappen nooit gedaan.” (lacht)

Corrigeer

NIEUWS

Het beste van Enkel voor abonnees