Conditiezorgen bij Mettepenningen: “Niet prettig”

Conditiezorgen bij Mettepenningen: “Niet prettig”

Kevin Pauwels werd 12de in Koksijde Foto: GOYVAERTS/GMAX Agency

Het was alweer niet het weekend van Marlux-Napoleon Games. In Koksijde werd de jarige Eli Iserbyt bij de beloften pas derde, ruim een halve minuut achter de twee jaar jongere Pidcock. Laura Verdonschot was eerste bij de beloften dames, maar ze kwam wel pas als vijftiende over de meet. Bij de profs redde Michael Van­thourenhout met de achtste plaats de eer, weliswaar op twee minuten van Van der Poel. Kevin Pauwels (12de), Dieter Vanthourenhout (13de) en Klaas Vantornout (19de) leverden achterhoedegevechten. Een dag eerder in Boom moest ploegmanager Jurgen Mettepenningen zich ook al tevredenstellen met de achtste plaats.

“Ik stel vast dat we met een conditioneel probleem zitten”, zegt Mettepenningen. “We starten vaak nog goed, maar vallen dan in het tweede wedstrijddeel helemaal terug. Dit is niet prettig. Zeker ook niet voor onze nieuwe ploegleider Gianni Meersman. De oorzaak moeten we zoeken in de voorbereiding van deze zomer. Hopelijk keert het tij snel.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.