Meest opmerkelijke sportactie in Amerika kwam dit weekend uit... het volleybal!

Zaalsporten moeten het wel vaker afleggen tegen populairdere sporten als voetbal of wielrennen. En in Amerika moet volleybal dan weer het onderspit delven tegenover de NBA. Maar dit weekend pakte volleybalster Autumn Finney uit met de meest opmerkelijk sportactie. Met een ongelofelijke duik kon ze een punt redden, waarna haar ploeg zelfs nog het punt kon pakken. Het leverde haar wereldfaam op. Onder meer met dank aan haar idole, olympisch kampioene en beachvolleybalster Kerry Walsh Jennings.

Wat doe je als je ploeggenoot al met een flinke duik een bal probeert te redden, maar mislukt? Je springt er met een ongelofelijke duik over, zweeft even door de lucht en je redt alsnog de bal… Het klinkt eenvoudig, maar het is een sterk staaltje van doorzettingsvermogen dat Autumn Finney tijdens een match tussen twee Amerikaanse scholen neerzet.

Na haar snoekduik gaat het spelletje immers gewoon door en meteen erna duikt ze nogmaals naar de bal, waardoor haar team uiteindelijk het punt binnenhaalt. Het publiek en haar teamgenoten weten even niet wat ze zien en gaan helemaal los.

 

 

 

 

Bekijk hier de opmerkelijke actie nogmaals uit andere hoeken, en sta opnieuw versteld:

 

 

 

 

Corrigeer

Uitslagen & standen