Celebs

Gepest met overgewicht, nu favoriete voor Miss België

Gepest met overgewicht, nu favoriete voor Miss België

Foto: Kevin Swijsen

Dertig kandidates zijn er nog voor het kroontje van Miss België 2018, maar op de finalereis in Egypte werd stilaan duidelijk wie de favorietes zijn. Miss Limburg Vanille Seurs, die een opmerkelijke transformatie onderging, wordt getipt als een van de mogelijke winnaars. "Ik werd vroeger gepest met mijn overgewicht."

Vandaag is ze een van de topkandidates voor het kroontje van Miss België, maar ooit zag het leven van Vanille Seurs er compleet anders uit. "Ik ben vroeger zodanig gepest met mijn overgewicht dat ik van school moest veranderen en overstapte naar het Dalton-onderwijs. En toch interesseerde mijn gewicht me amper.” Maar ineens, een drietal jaar geleden, maakte de 18-jarige Limburgse de klik: “Ik wist: als ik zo voortdoe, ontspoort het helemaal. Ik schaamde me, mijn zelfvertrouwen brokkelde af tot er niets van overbleef. Wat wil je, als je nog amper kunt lopen omdat je dijen tegen elkaar schuren.”

Dus ging ze aan het sporten en begon ze op haar voeding te letten. “Intussen is er 20 kilo af. Als ik daarover een complimentje krijg, word ik daar echt oprecht gelukkig van. Het geeft me een boost om door te zetten. Ik vind dat het nóg wat strakker mag, maar ik waak erover dat het geen obsessie wordt. En ik heb intussen een vriendje, dat helpt ook voor het zelfbeeld”, zegt ze lachend. Vandaar ook haar studiekeuze: schoonheidsspecialiste. “Omdat ik het fijn vind om mensen mooi en aantrekkelijk te maken.”

 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees