Laatste brief geschreven door Titanic-passagier bevat tragische boodschap

Laatste brief geschreven door Titanic-passagier bevat tragische boodschap

De laatste - bekende - brief geschreven door een opvarende van de Titanic is zaterdag voor meer dan 125.000 pond - zo’n 140.000 euro - onder de hamer gegaan. Dat gebeurde tijdens een veiling van memorabilia van het zo iconische schip in het Britse Wiltshire. De schrijver van de brief overleefde de ramp destijds niet.

Eersteklaspassagier Alexander Oskar Holverson schreef de brief op 13 april 1912, een dag voor de ramp, naar zijn moeder. Het gaat om een handgeschreven document van drie pagina’s op officieel briefpapier van White Star Line, de rederij waartoe Titanic behoorde. Holversons lichaam werd enkele dagen na de ramp uit het ijskoude water van de Atlantische Oceaan gevist. Daarna werden zijn persoonlijke bezittingen teruggestuurd naar zijn broer in het Amerikaanse Minnesota.

(ontdek de inhoud van de brief onder de foto)

Laatste brief geschreven door Titanic-passagier bevat tragische boodschap
Foto: Henry Aldridge & Son

“De boot is enorm groot en aangekleed als een paleisachtig hotel”, schrijft Holverson. “Het eten en de muziek zijn fantastisch. Tot nu toe hebben we goed weer gehad. Als alles meezit komen we woensdagvoormiddag aan in New York.”

Holverson zou de brief woensdag bij aankomst posten in New York, maar daar is hij helaas nooit aangekomen. De Titanic botste op 14 april 1912 om 23.40 tegen een ijsberg. Om 2.20 was het gigantische schip van het wateroppervlak verdwenen. 1.522 van de in totaal 2.223 opvarenden kwamen om het leven.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees